Reuma u 20-oj???

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Comy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 3:04 pm

Reuma u 20-oj???

Post od Comy »

Pozdrav svima!Imam 20 god. i imam bolove u svim zglobovima prstiju, koji takodje i oticu.Imam bolove i u drugim zglobovima(sake,kolena,lakta,ramena...).Pa,se bojim da nije reuma!Imam i ravna stopala,koja poprilicno bole.Ako neko moze da mi pomogne ili me uputi na nekog,neka pise...Hvala!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

za pocetak javite se Vasemlekaru, i uradite osnovnu laboratoriju sa naglaskom na reuma faktore. Nakon toga javite se reumatologu.
Sve najbolje.
Comy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 3:04 pm

Post od Comy »

Uradio sam osnovne analize krvi u kojima nije bilo simptoma reume.Bio sam kod reumatologa koji mi je na osnovu pregleda dao dijagnozu da nemam reumu,ali da bi mogla da se pojavi,kasnije...Za zglobove pijem vec 2 meseca NO DOL,ali nema nekih vecih promena.To je sve pocelo kada sam imao 19,do tada nisam imao nikakvih problema ni sa zglobovima ni sa stopalima.Da li znate nekog ortopeda kod koga bih mogao da odem na pregled,posto mi ovo dosta otezava normalno kretanje.Hvala jos jednom!
Zrnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:39 pm

Re: Reuma u 20-oj???

Post od Zrnica »

Comy napisao:Pozdrav svima!Imam 20 god. i imam bolove u svim zglobovima prstiju, koji takodje i oticu.Imam bolove i u drugim zglobovima(sake,kolena,lakta,ramena...).Pa,se bojim da nije reuma!Imam i ravna stopala,koja poprilicno bole.Ako neko moze da mi pomogne ili me uputi na nekog,neka pise...Hvala!

Nisam doktor, ali imam reumatoidni artritis. Receno mi je da prvih 6 meseci do godinu dana ne mora nista da se pokaze na rendgenskim snimcima, a analize krvi daju prve rezultate tek 6 nedelja od prvih tegoba. Definitivno idite kod reumatologa!
zivorad5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 9:28 am

Post od zivorad5 »

Ovo bas mnogo lici na reumu, posebno na RA (reumatoidni artritis). po opisu 90% da je reuma :-?

a to sto imas 20god. ne mora da znaci da je cudno sto imas reumu, evo ja imam 22 god. pa imam ankilizirajući spondiltis (isto reumatsko oboljenje) a prve probleme sam imao sa 18.

imam poznanicu koja ima RA od 14-15 godina.. :oops:
Odgovori