Reuma u 20-oj???
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Reuma u 20-oj???
Pozdrav svima!Imam 20 god. i imam bolove u svim zglobovima prstiju, koji takodje i oticu.Imam bolove i u drugim zglobovima(sake,kolena,lakta,ramena...).Pa,se bojim da nije reuma!Imam i ravna stopala,koja poprilicno bole.Ako neko moze da mi pomogne ili me uputi na nekog,neka pise...Hvala!
Uradio sam osnovne analize krvi u kojima nije bilo simptoma reume.Bio sam kod reumatologa koji mi je na osnovu pregleda dao dijagnozu da nemam reumu,ali da bi mogla da se pojavi,kasnije...Za zglobove pijem vec 2 meseca NO DOL,ali nema nekih vecih promena.To je sve pocelo kada sam imao 19,do tada nisam imao nikakvih problema ni sa zglobovima ni sa stopalima.Da li znate nekog ortopeda kod koga bih mogao da odem na pregled,posto mi ovo dosta otezava normalno kretanje.Hvala jos jednom!
Re: Reuma u 20-oj???
Comy napisao:Pozdrav svima!Imam 20 god. i imam bolove u svim zglobovima prstiju, koji takodje i oticu.Imam bolove i u drugim zglobovima(sake,kolena,lakta,ramena...).Pa,se bojim da nije reuma!Imam i ravna stopala,koja poprilicno bole.Ako neko moze da mi pomogne ili me uputi na nekog,neka pise...Hvala!
Nisam doktor, ali imam reumatoidni artritis. Receno mi je da prvih 6 meseci do godinu dana ne mora nista da se pokaze na rendgenskim snimcima, a analize krvi daju prve rezultate tek 6 nedelja od prvih tegoba. Definitivno idite kod reumatologa!
Ovo bas mnogo lici na reumu, posebno na RA (reumatoidni artritis). po opisu 90% da je reuma
a to sto imas 20god. ne mora da znaci da je cudno sto imas reumu, evo ja imam 22 god. pa imam ankilizirajući spondiltis (isto reumatsko oboljenje) a prve probleme sam imao sa 18.
imam poznanicu koja ima RA od 14-15 godina..

a to sto imas 20god. ne mora da znaci da je cudno sto imas reumu, evo ja imam 22 god. pa imam ankilizirajući spondiltis (isto reumatsko oboljenje) a prve probleme sam imao sa 18.
imam poznanicu koja ima RA od 14-15 godina..