Imam 22 godine,imao sam povredu L.kolena prije 4 ipo godine...povreda se desila pri doskoku na kosarkaskom treningu....godinu ipo posle povrede uradio sam artroskopiju i u otpusnoj listi mi je kratko pisalo,,pokidan(ne prekinut) prednji ukrsteni ligament....doktor mi je tad rekao nema sporta,tj da se smirim ili u drugom slucaju da radim rekonstrukciju ACL....tad nisam mogao zbog fakultetskih obaveza,a i koleno mi nije pravilo problem da noramalno idem,ponesto radim i tako je ostalo do dan danas....trenutno koleno je u redu osim kad ponekad pozelim da odigram basket ili fudbal pa se nekoliko pa se desi da iskoci uz jak bol mali otok koji prodje posle 5 dana....
-Mene zanima da li mogu da radim operaciju kolena na ljeto tj. 5 godina posle orginalne povrede?
-Koje su nedostaci i da li ima prednosti ako budem radio operaciju kasnije nego sto je uobicajeno?
-Kolike su sanse za oporavak kod takvih slucajeva?
....veoma sam zainteresovan za operativni zahvat ako bi on mogao da rijesi moje probleme jer zelim u potpunosti da se vratim fizickim aktivnostima,zelio bih po svaku cijenu da izbjegnem dalja odlaganja ako je to moguce pa vas molim da mi odgovorite...HVALA
rekonstrukcija ACL
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 02, 2009 7:58 pm
Re: rekonstrukcija ACL
pozzz.
suosjecam...
jer sam i ja imala isti problem,puknuce ACL i meniskusa...operisano je koljeno i nakon 6-8 mjeseci vratila sam se postepeno rukometu i definitvno je operacija pomogla... a sigurno si vec nesto uradio povodom toga??? zar ne...?pozdrav