Pre 2 meseca radjena mi je mastektomija sa rekonstrukcijom(silikon.implatant) dojke i bradavice.Bradavica je pre neki dan prestala da curka i do sada nisam imala fizikalne terapije.Radim svakodnevno lakse vezbe.Ali imam problem sto me zateze misic ispid pazuha i oko ramena i rame me boli.Takodje cujem u krckanje u ramenom zglobu kad radim vezbe.Da li trebam na ozbiljnije vezbe da cekam jos neko vreme zbog rane?
Kakva se rehabilitacija preporucuje za moj slucaj?
rehabilitacija posle rekonstrukcije dojke
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm
Re: rehabilitacija posle rekonstrukcije dojke
Dva meseca od operacije je dovoljan period da zarastu meka tkiva i istezanje oziljka bi trebalo da se radi redovno do granice bola,nikako preko nje.Vezbe za rame bi treblo da vam pokaze fizioterapeut da bi bile efikasne i bezbedne.
Ono na sta treba da obratite paznju je eventualna pojava otoka ruke i da odmah startujete sa limfnom drenazom jer ako to stavite pod kontrolu odmah na pocetku sprecicete komplikacije koje su dosta ozbiljne i neprijatne.Samo da napomenem da drenazu treba da radi sertifikovani limfoterapeut,a ne neki priuceni kozmetolog.
Pozdrav i puno srece
Ono na sta treba da obratite paznju je eventualna pojava otoka ruke i da odmah startujete sa limfnom drenazom jer ako to stavite pod kontrolu odmah na pocetku sprecicete komplikacije koje su dosta ozbiljne i neprijatne.Samo da napomenem da drenazu treba da radi sertifikovani limfoterapeut,a ne neki priuceni kozmetolog.
Pozdrav i puno srece