17.10 ove godine,moja devojčica koja ima 22 meseca,operisana je od benignog tumora ulnae,tačna dijagnoza je juvenilna hijalina fibromatoza.Ekstirpacija tumora uradjena je u potpunosti,pri čemu je uradjena i parcijalna resekcija ulne koja je oštećena tumorom koji je čvrsto srastao za kost i okolne mišiće.Defekt ulne je oko 4cm.Devijčica je nosila gips dva meseca,pa je skinut i sada nosi ortozu na podlaktici koja ima i svrhu da ispravlja radijus koji je iskrivljen pod pritiskom tumora.
Rečeno nam je da će se pokušati sa prirodnom regeneracijom,pa nas interesuje kakav je proces regeneracije kosti i koliko on može da traje s obzirom na oštećenje koje je prilično veliko(oko 4cm) i da li je uopšte moguća prirodna regeneracija?
Kontrolni RTG snimak nije pokazao neki značajniji napredak,a uradjen je posle dva meseca od operacije.
Regeneracija kosti
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
S obzirom da je dete malo, i da je u punom razvojhu, moguca je primarna regeneracija kosti, ali ovaj defekt od 4 cm ce jako dugo da zarasta. Mozda i vishe od godinu dana. Ako ovo ne uspe verovatno ce da se stavi Ilizarov aparat pa da se pomocu njega proba da stimulishe kost na zarastanje.
Sve najbolje.
-
- Novi član
hvala puno na odgovoru..znam da će to dugo da traje,ali kad čovek ima nadu,onda je lakše i izdržati sve to..
zanima me samo posle koliko vremena je moguće videti neki napredak na RTG snimku?
ovaj posle 2 meseca nije pokazao neki naročiti napredak,ali ja mislim da je to isuviše rano za takvo oštećenje..
i zanima me da li se nekom specijalnom ishranom ili nekim preparatom,može stimulisati ta regeneracija s obzirom da dete odbija mleko i jede ga u vrlo malim količinama?
zanima me samo posle koliko vremena je moguće videti neki napredak na RTG snimku?
ovaj posle 2 meseca nije pokazao neki naročiti napredak,ali ja mislim da je to isuviše rano za takvo oštećenje..
i zanima me da li se nekom specijalnom ishranom ili nekim preparatom,može stimulisati ta regeneracija s obzirom da dete odbija mleko i jede ga u vrlo malim količinama?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Novi član
hvala puno na odgovoru..
tražeći informacije,došla sam do to ga da je ulna kost poznata po tome što sporije zarasta nego ostale kosti..
isto tako sam čitala da je biljka gavez izuzetno dobra kod ovih problema,pa smo joj napravili melem i svaku noć joj stavljam oblogu od toga..
za dva meseca je sledeća kontrola,pa ćemo videti da li je došlo do nekog pomaka..
tražeći informacije,došla sam do to ga da je ulna kost poznata po tome što sporije zarasta nego ostale kosti..
isto tako sam čitala da je biljka gavez izuzetno dobra kod ovih problema,pa smo joj napravili melem i svaku noć joj stavljam oblogu od toga..
za dva meseca je sledeća kontrola,pa ćemo videti da li je došlo do nekog pomaka..
-
- Novi član