28.05.2009 sam pao s lotre i slomio desnu ruku i napukao mi je treći lumbalni pršljen. ležao sam 7 dana u bolnici i posle otpušten na kućno lečenje. Gips na ruci sam nosio 5 nedelja i nosim pojas - mider za pršljen, u početku stalno a sada samo kada idem iz kuće. Od pre 10 dana sam na prepisanoj fizikalnoj terapiji koja se sastoji od puštanja struje kroz zglob ruke -prelom mi je bio blizu zgloba, u trajanju od 6min i držanjem ruke na neku traku koja liči na ATA kabel od računara a koja je magnet, u trajanju od 20 min. Od pre 4 dana, posle 7-og dana terapije, javili su mi se jaki bolovi u ramenu. Sutradan, u petak, sam pitao osoblje u "banji" kako ih zovu, za to, jedna mi je rekla da je u pitanju stres, a jedan od pacijenata se požalio na slične probleme posle osmog dana terapije magnetom, samo se kod njega bol popeo od zgloba noge ka butnom delu i kuku. U petak popodne, juce i danas imam jake bolove u ramenu, neprestane. pored diklofenaka od 75mg, 2 x 400mg Brufena i 2 x 5mg bensedina, odjednom, ništa mi nije pomoglo. Danas, u nedelju ujutro su me u urgentnom škartirali kao staru kantu, ako si mogao da trpiš od četvrtka, trpi do sutra.
Imam 45 godina, u izvanrednoj sam kondiciji, i fizičkoj i umnoj, iz Zrenjanina sam i sve ovo se dešava u Zrenjaninu. Posle povrede mi je oporavak tekao za moje pojmove sporo, ali pozitivno, svakim danom sam sve više i više povećavao amplitude pokreta ruke i jačinu stiska šake, sve do početka terapije. Znam ponešto o fizici, magnetima, struji i iskreno, način na koji se određuje terapija liči na srednjevekovni, 3 pijavice da mu se smanji pritisak krvi i 2 Ave Marije da umilostivi boga. Tragično je i da čitam na ovom Vašem forumu kako se magnet koristi za veđenje olova iz rana i da su kontraindikacije trudne žene i deca..
Dakle ako imate nešto pametno da mi kažete, pomagajte. Ili me uputite na pravo mesto, kucam levom rukom pošto mi je desna neupotrebljiva pa izvinite za greške u kucanju.
Hvala unapred.
REAKCIJA NA TERAPIJU MAGNETIMA
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 14, 2008 10:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 9:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: REAKCIJA NA TERAPIJU MAGNETIMA
Da u urgentnom su lekari totalno nesposobni - uglavnom samo su dobar meterijal za psovanje.
Nema sansi da ti je ista falilo zbog magneta oni zapravo pomazu. Zato najbolje snimi rame i idi kod ortopeda - preporucujem
Aleksandra Todorovica radi u utorak pre podne na klinickom centru u beogradu.Ali to treba da se zakaze i da se saceka koju nedelju.
Sto se tice dijagnoze najverovatnije si povredio malo rame/hrskavicu ramena kada si slomio ruku. To je jedna stvar koji bi svi lekari trebali obavezno da pregledaju (okolne zglobove kod loma ili povrede) ali naravno da to ne rade.

jesi li mogao pomerati rame tokom tih 5 nedelja?
Nema sansi da ti je ista falilo zbog magneta oni zapravo pomazu. Zato najbolje snimi rame i idi kod ortopeda - preporucujem
Aleksandra Todorovica radi u utorak pre podne na klinickom centru u beogradu.Ali to treba da se zakaze i da se saceka koju nedelju.
Sto se tice dijagnoze najverovatnije si povredio malo rame/hrskavicu ramena kada si slomio ruku. To je jedna stvar koji bi svi lekari trebali obavezno da pregledaju (okolne zglobove kod loma ili povrede) ali naravno da to ne rade.

jesi li mogao pomerati rame tokom tih 5 nedelja?
glukozamin