REAKCIJA NA TERAPIJU MAGNETIMA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zeljkoprotic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 14, 2008 10:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

REAKCIJA NA TERAPIJU MAGNETIMA

Post od zeljkoprotic »

28.05.2009 sam pao s lotre i slomio desnu ruku i napukao mi je treći lumbalni pršljen. ležao sam 7 dana u bolnici i posle otpušten na kućno lečenje. Gips na ruci sam nosio 5 nedelja i nosim pojas - mider za pršljen, u početku stalno a sada samo kada idem iz kuće. Od pre 10 dana sam na prepisanoj fizikalnoj terapiji koja se sastoji od puštanja struje kroz zglob ruke -prelom mi je bio blizu zgloba, u trajanju od 6min i držanjem ruke na neku traku koja liči na ATA kabel od računara a koja je magnet, u trajanju od 20 min. Od pre 4 dana, posle 7-og dana terapije, javili su mi se jaki bolovi u ramenu. Sutradan, u petak, sam pitao osoblje u "banji" kako ih zovu, za to, jedna mi je rekla da je u pitanju stres, a jedan od pacijenata se požalio na slične probleme posle osmog dana terapije magnetom, samo se kod njega bol popeo od zgloba noge ka butnom delu i kuku. U petak popodne, juce i danas imam jake bolove u ramenu, neprestane. pored diklofenaka od 75mg, 2 x 400mg Brufena i 2 x 5mg bensedina, odjednom, ništa mi nije pomoglo. Danas, u nedelju ujutro su me u urgentnom škartirali kao staru kantu, ako si mogao da trpiš od četvrtka, trpi do sutra.
Imam 45 godina, u izvanrednoj sam kondiciji, i fizičkoj i umnoj, iz Zrenjanina sam i sve ovo se dešava u Zrenjaninu. Posle povrede mi je oporavak tekao za moje pojmove sporo, ali pozitivno, svakim danom sam sve više i više povećavao amplitude pokreta ruke i jačinu stiska šake, sve do početka terapije. Znam ponešto o fizici, magnetima, struji i iskreno, način na koji se određuje terapija liči na srednjevekovni, 3 pijavice da mu se smanji pritisak krvi i 2 Ave Marije da umilostivi boga. Tragično je i da čitam na ovom Vašem forumu kako se magnet koristi za veđenje olova iz rana i da su kontraindikacije trudne žene i deca..
Dakle ako imate nešto pametno da mi kažete, pomagajte. Ili me uputite na pravo mesto, kucam levom rukom pošto mi je desna neupotrebljiva pa izvinite za greške u kucanju.
Hvala unapred.
zoksula
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 9:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: REAKCIJA NA TERAPIJU MAGNETIMA

Post od zoksula »

Da u urgentnom su lekari totalno nesposobni - uglavnom samo su dobar meterijal za psovanje.

Nema sansi da ti je ista falilo zbog magneta oni zapravo pomazu. Zato najbolje snimi rame i idi kod ortopeda - preporucujem
Aleksandra Todorovica radi u utorak pre podne na klinickom centru u beogradu.Ali to treba da se zakaze i da se saceka koju nedelju.

Sto se tice dijagnoze najverovatnije si povredio malo rame/hrskavicu ramena kada si slomio ruku. To je jedna stvar koji bi svi lekari trebali obavezno da pregledaju (okolne zglobove kod loma ili povrede) ali naravno da to ne rade.

:D

jesi li mogao pomerati rame tokom tih 5 nedelja?
glukozamin
Odgovori