Ravni tabani i plantar fasciitis

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Ravni tabani i plantar fasciitis

Post od Majmunche »

To je dijagnoza koju mi je danas postavio ortoped. Imam ceste bolove u stopalima i cukljeve. Ti bolovi nekada se jave i u peti, i gori su uvece nego ujutru, a posebno dobijem grceve u stopalu posle vezbanja.

Ortoped je uradio rentgen i utvrdio da su mi stopala ravna kao i da imam male pukotine u ovom misicu navedenom gore. Rekao je da su mi ligamenti prirodno suvise opusteni pa nema sta da drzi stopalo pravilno i onda se spusta a i prave se cukljevi (palac na oba stopala ide vec uveliko ka spolja).

Uradio mi je otisak tabana da napravi ulozak po meri, ali me interesuje da li postoje neke vezbe koje bih mogla da radim da ublazim simptome? Znam da se ovakve stvari prenose po muskulaturi, i da verovatno pate i drugi zglobovi i kicma, kako to sto vise umanjiti, ublaziti?

Da napomenem da sam pre dve godine imala "stress fracture" na desnom skocnom zglobu, isto od posledica sporta ali posle mirovanja od dve nedelje i nekih injekcija, to se smirilo. Nikada nisam imala nikakve druge tegobe.

Sta preporucujete kao "kucnu negu"?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Istezanje prstiju stopala, lokalno nanosenje leda i masaza stopala ledom pre svega na peti, i potrazite post koji je napisao djokic_ns ovde na forumu, a vezano a plantar fasciitis, i tu cete naci neke sasvim dobre savete, kao i link ka jednoj vrsti ulozaka. Zvuchi suludo, ali kako sam i ja imao problema sa ovim, odlucio sam da ih isprobam, slucajno naleteo na njih, kupio, i evo vec 2 meseca nemam tegobe.
Sve najbolje.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hvala puno na savetima.

Interesuje me da li se ulosci mogu nositi i sa cipelama koje imaju stiklu? I da li svakoj cipeli mora da se izvadi fabricki pre nego sto se stavi ortopedski ulozak?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Cekajte, jedno su ortopedski a drugo ovi silikonski ulosci, jedno s drugim nema veze. A drugo, zavisi kolika je stikla. Do 3-5 cm, mogu nesmetano da se nose ulosci, a preko toga, tesko. I ne preporucuje se nosenje cipela sa stiklom dok imate tegobe. Nosite ravnu i udobnu sportsku obucu.
Sve najbolje.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Da, mislim na ortopedske, prave mi ih po meri (posle uzimanja otiska). Ja odvano vec zbog bolova u stopalu ne nosim nista osim 3-4cm cetvrtastu stiklu, i to najvise na zimskim cizmama. Nazalost, morala sam da zanemarim modu kad u njoj jedna hodam :cry:
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Procitajte OVAJ LINK, i pogledajte one silikonske uloske na jednom od linkova. Meni je za 2 meseca sve proslo kao rukom odneseno.
Sve najbolje.
Odgovori