Nisam nijedan sport malo aktivnije trenirao tokom zivota, jednostavno sedeo kuci, ucio, gledao TV, ponekad isao na kosarku. Skoro sam krenuo u teretanu, brojka na vagi je skocila ali nisam nesto dobio na salu i stomaku.

Moj problem su ravni tabanista za njihovu korekciju treba ojacati, koje tacno misice(znam da treba pov. fizicku aktivnost). Ne ocekujem da mi se odjednom podigne vis svoda a stopala vec da ojacam tabane i verovatno listove. Imam neke vezbe za ravne tabane
za decu (ima ih 15 na papiru) ali mi vise odg one za listove u teretani.
Najsire receno kako spreciti probleme koje uzrokuju ravni tabani, i kako oformiti nesto misica koji ce stititi stopala, noge.Pre godinu dana sam uganuo clanak, celo stopalo mi je bilo oteklo od prstiju do pete, proso sam celu proceduru ortoped-fizioterapeut ali pored fizikalne terapije blago popucali kapilari po clanku nisu prolazili kao i spoljna strana kosti clanka noge (to je valjda cukalj), doktor kaze da je to zbog ravnih tabanaFizioterapeut kaze da ce oni uzrokovati i bol u donjem delu ledja.

Kicmu sam snimio(pomocu MR TH KICME i rekli su da su prsljenovi u redu) i utvrdio da imam kifozu, a skoliozu nemam dok je fiziterapeut tvrdio da imam. Ujedno me je uputio i na vezbe koje sam radio 2 meseca kod njih svako jutro u pola osam ujutro.

Kupio sam strunjacu, te sam ih nesto malo i radio kuci, onda sam krenuo u teretanu i cini mi se da mi ona nesto bolje pomaze, ne radim a velikim tezinama. Koji bi mi vi program za kicmu preporucili u kombinaciji sa vezbama u teretani. Kineziterapija mi je preopsirna posto smo radili po 15 vezbi odjednom.
U teretani sam radio opruzanje ledja za donji deo ledja lednje ekstenzije jel to dobra vezba, (posto sam kupio knjigu Fredericka Delaviera Anatomija treninga snage) u kojoj kaze da tu vezbu ne smeju da rade osobe koje nisu zavr. rast, sa spondilozom, i sa osteoporozom.
PS: Ima li koji sportista ravan taban