ravna stopala vs. stikle,neuobicajeno jaki bolovi
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm
ravna stopala vs. stikle,neuobicajeno jaki bolovi
Imam neobican problem...kada nosim stikle trpim strasne bolove u predelu onog zgloba palca,jos nisam cula da bilo ko ima takve bolove kao ja...doslovno jedva izdrzavam...bolovi krecu vec nakon minut-dva nosenja cipela sa stiklom od 10-ak cm...kada dodjem kuci nakon izlaska taj deo stopala bude crven i poiskacu mi vene tu,a koza ispod kaziprsta nekih 1-2 cm na stopalu sa donje strane (znaci ne na tom prstu vec u regiji ispod njega) bude zadebljala i to ne prolazi...inace imam ravna stopala...da li mi neko moze objasniti kakav ja to problem imam,jer ovo definitivno nije normalno...p.s. imam 19 godina
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: ravna stopala vs. stikle,neuobicajeno jaki bolovi
Ukoliko imate ravna stopala bolje je da se obratite ortopedu i pocnete sa nosenjem ortopedskih ulozaka kako biste spreciil dalje komplikacije ovog razvojnog deformitta. A stikle treba da su zabranjene za vas, bar dok misice stopala ne dovedete u to stanje da mogu da izdrze pritisak na kljucne tacke stopala tokom hodanja. Asve osobe koje imaju ravna stopala imaju problem dugog hodanja bilo u ravnoj ili obuci sa stiklama, tako da bitnije je da svoj problem pochnete da lecite time sto cete svoje stopalo u zatvorenoj obuci trenirati tako sto cete u obuci uvek nositi i ortopedske uloske.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm
Re: ravna stopala vs. stikle,neuobicajeno jaki bolovi
bila sam vise puta kod ortopeda zbog ravnih stopala...kao mala sam nosila uloske za stopala i nije bas pomoglo...sada nosim po kuci grubinove papuce i pazljivo biram obucu koju nosim,gledam da nije uska da ne dobijem cukljeve i pazim da ima dobru potporu za svod stopala tj. ris...
ali npr moja drugarica isto ima ravna stopala i ona nema ovaj problem bole i nju stopala,ali mnogo manje nego mene... tako da se brinem da nema tu jos nesto...
ali npr moja drugarica isto ima ravna stopala i ona nema ovaj problem bole i nju stopala,ali mnogo manje nego mene... tako da se brinem da nema tu jos nesto...