Rascep kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mimi123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:32 am

Rascep kolena

Post od mimi123 »

Pre dve nedelje sam povredila koleno na odbojkskoj utakmici. Lose sam doskocila, noga je ostala fiksirana, a koleno se okrenulo i vratilo istog trenutka. U pocetku nije nesto bolelo-vise sam se uplasila, a kasnije je pocelo da boli-otprilike kao kod uganuca skocnog zgloba. Nije odmah ni oteklo. U hitnoj pomoci su mi stavili longetu i to je otprilike bilo to. Kasnije sam otisla na pregled kod ortopeda koji mi je rekao da su mi pukli prednji ukrsteni ligamenti, kao i medijalni kolateralni ligamenti i da me ceka 6 nedelja longete kako bi medijalni zarasli, a nakon toga operacija prednjih ukrstenih. Po njegovom savetu sam uradila MR kolena, na kome se vidi da su citavi i prednji ukrsteni ligamenti, kao i kolateralni. Ima otoka i prednji ukrsteni su blago zadebljali, ali to je sve. Otisla sam sa snimkom i kod drugog ortopeda (posto mi je receno da kada je koleno u pitanju valja se raspitati kod vise lekara) koji je pregledao snimak i koleno i konstatovao da je doslo do rascepa kolena i da je pukla burza. Rekao je da nosim longetu do kraja meseca, da jacam koleno i da se slobodno oslanjam na nogu i da ce sve biti ok- u smislu da povreda nije teska. Htela sam da pitam da li ima potrebe da idem kod jos nekog ortopeda? Kome da verujem? I mozda za mene najvaznije, koliko ce mi biti potrebno da se potpuno oporavim ako je u pitanju rascep kolena i sta je tacno rascep kolena?
Uf, izgleda da sam bas bila opsirna! :D Hvala puno unapred! :lol:
Odgovori