RAME - NA KOJI PREGLED ICI
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 3:52 pm
RAME - NA KOJI PREGLED ICI
Nakon samostalnog reponiranja ramena otisao sam na Banjicu na hitnu sluzbu i tamo su mi uradili RTG snimak i rekli da je sve uredu i da takodje nema znakova kostanih lezajeva. Ono sto mene buni je to sto mi rame krcka 2 do 3 puta u toku kruznog pokreta bez bola ali krcka, da li je to predznak neceg loseg ili sta. To me interesuje iz razloga sto mi je doktor na Banjici rekao prilicno nezainteresovano da to nije nista. RAme mi je super i vezbam redovno-nemam nikakvih problema i mrdam ga u svim smerovima bez problema i straha od iskakanja istog. Samo me brine to krckanje. Molio bih nekoga ko zna nesto o tome da me posavetuje, na koju vrstu pregled bi mozda mogao da odem i gde ako je to potrebno. VMA, Banjica, Klinicki centar... HVALA UNAPRED! 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hehe lezajevi
verovatno mislite na koshtane lezije 
to je znak da nema oshtecenja na kostanom delu samog zgloba, a tegobe koje imate povremeno su ligamentnog porekla, ligamenti zgloba ramena prave takav zvuk koji opisuju svi kao pucketanje, krckanje, preskakanje, i dok nema bola, otoka, ogranichenja pokreta takav zglob se smatra za zdrav.
pojachane krepitacije tj pucketanja mogu biti i posledica treninga, ako nije dobro doziran.
ako nemate tegobe u vidu otoka, bola, crvenila, ukochenja zgloba, ogranichenja pokreta, slabosti mishica ramena onda zaista nema potrebe za daljim pregledima, samo vodite rachuna da dozirano vezbate, da zglobove ne opteretite previshe, tako se stvaraju mikrotraume u mishicima i ligamentima.

to je znak da nema oshtecenja na kostanom delu samog zgloba, a tegobe koje imate povremeno su ligamentnog porekla, ligamenti zgloba ramena prave takav zvuk koji opisuju svi kao pucketanje, krckanje, preskakanje, i dok nema bola, otoka, ogranichenja pokreta takav zglob se smatra za zdrav.
pojachane krepitacije tj pucketanja mogu biti i posledica treninga, ako nije dobro doziran.
ako nemate tegobe u vidu otoka, bola, crvenila, ukochenja zgloba, ogranichenja pokreta, slabosti mishica ramena onda zaista nema potrebe za daljim pregledima, samo vodite rachuna da dozirano vezbate, da zglobove ne opteretite previshe, tako se stvaraju mikrotraume u mishicima i ligamentima.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.