Skoro sam naleteo na ovaj forum i dopao mi se,moze se svasta procitati i nauciti.Pogotovu ljudi koji imaju problem,a kako neko rece ovde,na sve su spremni samo da rese svoj problem koji ih muci i probaju razne stvari. Pa,posto i ja imam problem,zamolio bih vas sve,da koji mislite da mi mozete pomoci,date neki savet i svoje misljenje.
Posle 15. januara sam poceo da osecam bolove u krstima,koji se pojacavao iz dana u dan.Nisam odmah otisao doktoru,jer mi se to i ranije desavalo,ali bi trajalo dan-dva i bol bi nestao.Posto se to ovog puta nije desilo,javio sam se doktoru opste prakse,rekao svoj problem,na sta mi je on prepisao diklofen i rekao da mirujem.To je umanjilo bolove,ali nije ih resilo.Poslat sam neurologu,uradio sam RTG,poslat sam na skener i doktor je posumnjao na lumboisialgiju,tj bio je siguran,ali je jos hteo da proveri,pa me je poslao da uradim EMG.Na VMA su mi dali nalaz koji "u celini ukazuje na hronicnu radiculopatiju nivoa L5-S1 sa znacima lakog askonskog trpljenja korena L5".(Zaboravio sam da kazem da mi se bol prosirio u desnoj nozi)
Reakcija neurologa je bila ta da mi je prepisao diklofen i fastum gel,koje bih trebao da koristim po potrebi.E,pa ja imam potrebu bas dugo,pa i dan danas.
Naravno da sam imao i fizikalne terapije,primao razne injekcije,ali mi se bol samo smanjivao,ali ne i nestajao.Ili bi nestao dok sam pod dejstvom injekcija ili lekova,a kad prestane dejstvo,opet isto.Danas,posle otprilike 6 meseci od pocetka,imam bolove u kicmi i desnoj nozi,ne tako jake ali stalno prisutne.
Da kazem da imam 35 godina,visok sam 180cm,tezak 85kg.Radim sam neke vezbe koje su mi pokazali na fizikalnim terapijama,hocu da pocnem sa plivanjem.
Ako ima jos neko neki koristan savet,voleo bih da mi ga da ili da preporuci nekog ko mi moze pomoci.
Nadam se da nisam udavio sa ovim tekstom.