već nekoliko godina u predelu vrata osećam krckanje pršljenova, često
u predelu potiljka osećam blagi pritisak, što izaziva ponekad neobjašnjivu
vrtoglavicu, tačnije osećam po nekad kao da stojim na čamcu, u poslednje vreme osećam i zujanje u levom uhu. krvni pritisak mi je normalan.
pucketanje vratnih pršljenova
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Krckanje vratnih prsljenova moze da bude pocetak okostavanja vratne kicme. Tako izmenjena kicma pritiska zivce i vratne krvne sudove. Otprilike to bi moglo da bude objasnjenje Vasih tegoba.
Niste naveli sledece podatke: pol, godine, pusac/nepusac, visina, tezina.
Takodje da li se ta vrtoglavica javlja bez ikakvog reda ili kada je glava u nekom narocitom polozaju. Da li je to zujanje u uhu takodje povezano sa ovim, ili se nezavisno javlja?
Za pocetak bi trebalo da snimite vratnu kicmu, i ako ste u mogucnosti da odradite doppler ultrasonografiju (ultrazvuk) krvnih sudova vrata. Ako napravite snimak vratne kicme, mozete da mi posaljete fotografiju kako bih mogao nesto vishe da Vam kazem o tegobama koje osecate.
Niste naveli sledece podatke: pol, godine, pusac/nepusac, visina, tezina.
Takodje da li se ta vrtoglavica javlja bez ikakvog reda ili kada je glava u nekom narocitom polozaju. Da li je to zujanje u uhu takodje povezano sa ovim, ili se nezavisno javlja?
Za pocetak bi trebalo da snimite vratnu kicmu, i ako ste u mogucnosti da odradite doppler ultrasonografiju (ultrazvuk) krvnih sudova vrata. Ako napravite snimak vratne kicme, mozete da mi posaljete fotografiju kako bih mogao nesto vishe da Vam kazem o tegobama koje osecate.
Sve najbolje.