Pucketanje u koljenu nakon povrede?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
kreativac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2012 11:58 pm

Pucketanje u koljenu nakon povrede?

Post od kreativac »

Pozdrav svima, imam 21 godinu i prije mjesec i po dana sam povrijedio desno koljeno, diagnoza je bila Dystorsio art genus 1 dex, sutra kreće četvrta sedmica kako idem na terapiju i noga se prilično oporavila, otok je spao, fleksibilnost noge se vratila i bol je gotovo u potpunosti nestao, osjećam ga još malo dok radim teže vježbe kao što su čučnjevi.Međutim mene nešto drugo brine i zanima, zadnjih 10 do 15 dana primjecujem kako mi nešto u koljenu pucketa dok savijam nogu, savijem nogu u sjedećem položaju i onda ju ispružim, cijelo vrijeme se čije pucketanje pa me zanima da li je to normalno i da li to vremenom nestaje? Dok radim čučnjeve to pucketanje je jače i dobro se čuje.

Srdačan pozdrav, hvala unaprijed!
dr raso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 6:27 pm

Re: Pucketanje u koljenu nakon povrede?

Post od dr raso »

ne brini,to je uobicajena pojava nakon povreda tog tipa.vrlo je verovatno da ce te to pucketanje pratiti dozivotno,jer jednom narusena kinetika zgloba,znaci da on nikada nece biti kao pre povrede.doslo je do istezanja ligamenata zgloba,na tom mestu se nakuplja kalcijum,a zglobne povrsine kostiju koje sacinjavaju zglob kolena vise ne nalezu savrseno jedna na drugu.potrebno je da samo u narednom periodu koristis bandazu za to koleno tokom sportskih aktivnosti.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pucketanje u koljenu nakon povrede?

Post od aa_aca »

Ако имаш накупљеног калцијума или оштећену хрскавицу, може ти помоћи стално магнетно поље. Причврсти један јак магнет за колено па ћеш видети. Потребно је да га носиш бар 20 сати дневно, па за коју недељу можда буде доље.
Odgovori