pucanje i skripanje zglobova!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 10:36 am

pucanje i skripanje zglobova!

Post od zika »

jako mi skripe zglobovi...svi,shta god da pomerim shkripi! dok hodam pucaju mi levo rame,levo koleno i desni skochni zglob!to zvuchi neverovatno!rame osetim kako se malo zategne i i onda trsh preskochi zupchanik :)

kad chuchim minut dva i kad ustanem,desno koleno bukvalno opali...pukne bash jako!!to koleno sam bio povredio pa kao ajde to je posledica toga,al shto shkripim ko da sam zardjao!
kapiram da nemam dovoljno podmazivanje zglobova,al ne znam kako da ih podmazem!!

neki savet bi dobrodoshao poshto verujem da je to dosta uobichajena pojava! da li je to mozda nedostatak nekog vitamina??lupio sam laichki! moram da priznam da mi ishrana nije bash i nije najsjajnija..jedem veoma malo povrca!

pozdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bilo bi najbolje da se javite ortopedu na pregled. Samo "krckanje" zglobova, ako drugih tegoba nemate, ne mora da bude zabrinjavajuce.
zika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 10:36 am

Post od zika »

hvala,to cu i da uradim u svakom sluchaju..al reko mozda neko ima slichnih problema koje je uspeo da reshi na neki prost nachin :)
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

ziko, tebi bi jako dobro dosle glucosamine-chondroitin tablete koje su napravljene iz hrskavice morskog psa, sluze za "podmazivanje" zglobova, trebalo bi ih koristiti tokom celog zivota za srecne stare dane. U apoteci kosta 1000 dinara jedna kutija koja ima 40 tableta dnevno se uzimaju jedna ili dve tablete.
Koraljka Jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 8:39 pm

skocni zglob

Post od Koraljka Jankovic »

Uganula sam skocni zglob pre cetri godina pa jos par puta u skorije vreme. sta treba da uradum da zastiti zglob dok treniram? Treniram ples(hip hop) ritm je brz. Nogu sam povredila na ravno i desava mi se da kada hodam ulicom zglob mi se iskrivi i jako me boli. I kada zategnem ris(stojim na prste) zglob mi je naduven.
Pozdrav i hvala
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

Rehabilitacija zgloba bi se sastojala od imobilizacije, dok ne prodje bol i dok ne budete u stanju da normalno hodate bez poteskoca, zatim bi sledila faza jacanja zgloba.
Svaki dan jednom ili dva puta uraditi kruzenje nogom 50 puta u jednu stranu i 50 puta u drugu stranu (u zglobu naravno i raditi pune krugove). Ovo se u svakom slucaju podrazumeva da nemate bolove dok radite kruzne pokrete, cim dodje do bola, odmah prekinuti sa vezbom.
Kada zglob ojaca do odredjene granice i nema bolova pri normalnim aktivnostima (hodanje,stepenice) poceti jacanje sa tegovima, nozni tegovi od 0,5 / 1 / 2kg postepeno (ako ne nadjete nozne tegove, mada se lako nalaze u bilo kojoj sportskoj prodavnici, onda moze zamena manjih bucica koje se vezuju uz pomoc kaisa).
Teg se veze na stopalo i stojeci na jednoj nozi, drugom nogom u vazduhu (na kojoj se nalazi teg) se prave kruzni pokreti stopalom, ili se stopalo pomera gore-dole, tri serije po trideset ponavljanja svaki dan, i povecavati teret vremenom. (malo je tesko ovjasniti vezbu u textu, bilo bi lepo prikazati slikama).
Kada se zglob ojaca do zeljenog stepena, POSTEPENO se mozete vratiti zeljenom sportu/aktivnostima uz posebnu paznju. Pozeljno bi bilo i da nabavite steznik koji ce da stabilizuje zglob prilikom aktivnosti.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Samo vezbe, i nista vishe. Dok ne ojacate zglob i ne naviknete okolne strukture na napor, imacete tegobe. S obzirom da je povreda dosta stara, i oporavak ce da bude duzi. Takodje, stavljajte leda na zglob kad god osetite bol.
Sve najbolje.
albert
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 08, 2009 5:07 pm

Re: pucanje i skripanje zglobova!

Post od albert »

zika napisao:jako mi skripe zglobovi...svi,shta god da pomerim shkripi! dok hodam pucaju mi levo rame,levo koleno i desni skochni zglob!to zvuchi neverovatno!rame osetim kako se malo zategne i i onda trsh preskochi zupchanik :)

kad chuchim minut dva i kad ustanem,desno koleno bukvalno opali...pukne bash jako!!to koleno sam bio povredio pa kao ajde to je posledica toga,al shto shkripim ko da sam zardjao!
kapiram da nemam dovoljno podmazivanje zglobova,al ne znam kako da ih podmazem!!

neki savet bi dobrodoshao poshto verujem da je to dosta uobichajena pojava! da li je to mozda nedostatak nekog vitamina??lupio sam laichki! moram da priznam da mi ishrana nije bash i nije najsjajnija..jedem veoma malo povrca!

pozdrav
E, ovako. Ja imam 27 godina i imam isti problem sa pucanjem svih zglobova po celom telu, ali hvala Bogu nemam bolove [bar zasad :roll: ]. Intreresuje me da li postoje medikamenti ili metode lečenja kojim se problem može rešiti trajno; dakle ja bih uzimao terapiju mesec dva ili tri, ali ne bih želeo da ceo svoj život uzimam lekove [ako može :lol: ]. Čuo sam da je Gela Drink dobar za ovaj problem, ali ne znam da li on trajno rešava problem obnavljanja i podmazivanja hrskavice.
Takođe me zanima šta je glavni uzrok ovakve tegobe. Hvala unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na zalost, nema ekspresnog resenja. Za Vas vazi isti savet kao i za zika. Bez pregleda i eventualnih rentgenskih snimaka nije moguce tacno odrediti uzrok puckanja zglobova. Ne bi valjalo da pocnete da se lecite preko interneta, pa posle nekog vremena shvatite da ste leceni pogresno i od pogresne bolesti (ako je uopste bolest u pitanju).
emkino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 10, 2010 1:19 am

Post od emkino »

molim za pomoc zovite sve lekare i strucnjake i pomozite
mi imam problema sa ramenima kod mene u gradu nema
strucnjaka za to pa mi obicni doktori kazu da mi je to
urodjeno i da nemogu to da ispravi a znam da moze da se
ispravi ovako glasi problem ja imam 17 god i prosle
godine sam dobro trenirao i nabacio dobru masu bez