Prst do palca koji se krivi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
marijana511
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2005 7:59 pm

Prst do palca koji se krivi

Post od marijana511 »

Imam 25. godina. Imam jako smesne prste na nogama :) Naime, oni su bas dugacki, uski u korenu pa se na vrhu sire, i svi su nekako krivi na svoju stranu i nejednaki - ni jedan ne lici na drugi, kao da su sa 5 razlicitih stopala. Izmedju drugog i treceg prsta je veliki razmak na obe noge, jer je drugi iskrivljen ka palcu a treci ka ostalim prstima.

E sad, na levoj nozi sam prvo primetila iznad palca, u ravni sa cukljem ali vise ka gornjoj strani stopala neku "kvrzicu", deluje kao kost, malo je, ne boli i nije mnogo ispupceno, a zatim i da se taj drugi prst malo vise u gornjem delu primakao palcu a u korenu (sa strane do palca) da je malo kao naduven, takodje ne mogu da ga savijem kao sto to mogu na desnoj nozi. Ne boli. Nemam nikakvih smetnji.
Stikle ne nosim - vrlo, vrlo retko, najcesce patike i leti ravne papuce. Nemam kriva stopala.

Mojoj majci je pre par godina otkriven deformitet tog istog prsta, skoro da je potpuno otisao preko palca, ali nisu joj dali nikakvu terapiju. Nju to jako boli.

Ako je i kod mene to u pitanju, moze li se to nekako zaustaviti tj. da li ima pomoci ako se to otkrije u ranoj fazi?
Odgovori