problemi sa zglobovima sake

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
marija083
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 12:53 pm

problemi sa zglobovima sake

Post od marija083 »

zblobovi na prstima su poceli da se deformisu i da bole.Sve je pocelo prije nekih mjesec dana , a kosti karlice da pucketaju.interesuje me sto bi moglo biti posledica toga i koju terapiju predlazete?
imam 52 godine.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Pre terapije moramo da utvrdimo sta Vam je. Za pocetak, uradite RTg snimak karlice i obeju saka, i uradite jednu osnovnu laboratoriju SE, KKS, acidum uricum, fibrinogen, reuma faktori, kreatinin.
Iz onog sto ste napisali, pretpostavka je da se radi o reumatoidnom artritisu. Leka nema, i stanje je hronicno progresivno i degenerativno. Moze da se uspori i ublazi ali ne i da se zaustavi.
Sve najbolje.
marija083
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 12:53 pm

Post od marija083 »

sto se tice fibrinogena malo je povecan, a reuma faktor je u redu.
posjetila sam doktora i rekao mi je da je pocela osterosporoza i rekao da pijem osteropen tablete.
interesuje me da li treba da pijem jos neke tablete jer i dalje osjecam bol u zglobovima ?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa pijte tablete protiv bolova. Brufen, Diklofen... sve ce dobro doci.
Sve najbolje.
Odgovori