Problemi sa Zglobovima / Cirkulacijom

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
re5pect90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 10:19 pm

Problemi sa Zglobovima / Cirkulacijom

Post od re5pect90 »

Dakle , u pitanju je moj otac koji ima 52 godine. U zadnje vreme poceo je da ima problema sa levom nogom ( koleno i "skocni" zglob ) koji mu pri ustajanju zadaju velik bol i prilicno problema da je u nekim situacijama nestabilan i iako do sad nije pao , plasim se da se to ne dogodi . Oko 30-tak godina je bio vojno lice , tako da je u dosta situacija bio primoran da nosi cizme koje su mu sa moje tacke gledista dosta doprinele ako ne ovom problemu , onda sigurno problemu sa cirkulacijom . Krvni pritisak mu je malo povisen , nema nikakvih srcanih oboljenja , holesterol / trigleceridi ili kako god su u normali , ima malo vecu tezinu nego sto bi trebalo ( 10-tak kilograma) , nema secer , redovno ide na analize krvi , ali nikako ne mozemo da ga nateramo da ode kod lekara zbog ovog problema. Naime , kad se penzionisao pre 3 god , poceli su problemi sa venama i doktor mu je dao da maze nekom kremom ( valjda Hepatrombin , ali nisam siguran) , i to je privremeno pomoglo , ali sad opet pocinju bolovi . Iako je prakticno nemoguce dati savet bez njegovog prethodnog odlazenja kod lekara , voleo bih ako bi neko mogao da podeli iskustvo sa mnom sta bi ovo moglo da bude , i da li postoji neki lek ( krema , melem u krajnjem slucaju ) , koji bi mogao malo da regulise krvotok i olaksa mu probleme. Primetio sam da mu je lakse kad utopli nogu ili stavi neku vrstu " steznika " ako mogu tako da nazovem .

P.S Nadam se da nisam pogresio sekciju , ako jesam , zamolio bih mod-a da pomeri , mada mi je ovde delovalo najlogicnije :P
Odgovori