problemi sa nogama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
muzicar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 24, 2006 11:49 pm

problemi sa nogama

Post od muzicar »

Jako interesantan forum....pa evo i mene da se prikljucim u nadi da ce mi neko i pomoci jer vidim ima stvarno dosta strucnih ljudi.

Naime, problema na pretek
1. problem sa nogama, manifestuje se tako sto jako brzo osetim zamor misica (nakon 100 metara voznje bicikla) i kao da su se svi misici zgrcili a najvise u predelu butina. A kada sedim duze vreme - uglavnom celu noc za racunarom ili na svirci, osetim "nelagodnost" u nogama (ako bih to tako mogao da nazovem) i osecaj da bih stalno protezao noge i nikako da prestane. Pokusavao sam u tim momentima sa nekom fizickom aktivnoscu poput cucnjeva ali ne pomaze, jedino sto brzi odlazak na spavanje.
Napomenuo bih jos jedan "fenomen" :-? vezan za noge.... iznad kolena sa prednje strane, ako je leto onda je taj deo nesnosljiv od vrucine i resenje je stavljati hladne obloge, a zimi mi je jedino tu uvek hladno.

2. problem sa krvnom slikom
Trigliceridi na prvom testu 4,9 a nakon mesec dana 6,2 iako sam tih mesec dana obratio ponasanje na ishranu i pojacao fizicku aktivnost
holesterol je 4,8

Dodao bih jos da sam strastveni pusac, a alkohol povremeno - nisto ozbiljno.
Mozda je posledica samog posla kojim se bavim jer mi muzicari imamo ponekad stvarno nesnosljive uslove rada. Ne verujem da je iko imao slicno iskustvo ali se ipak nadam da ce mi neko pomoci.
Unapred hvala
muzicar
Novi član
Novi član

Post od muzicar »

Da slucajno nisam postavio temu na pogresno mesto?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Vase tegobe su suvise neodredjene (iako ste ih jasno opisali) da bi se moglo sa velikom verovatnocom reci o cemu se radi. Stoga cu spomenuti samo dve najverovatnije.
Mozda se radi o problemima sa cirkulacijom u nogama. Uzroci mogu da budu visesatni boravak u prinudnom polozaju, suzavanje krvnih sudova usled naslaga masti na zidovima krvnog suda, kao i suzavanje krvnih sudova zbog pusenja.
Druga mogucnost je da se mozda radi o poremecaju odnosa tecnosti i elektrolita u organizmu.
Mislim da bi bilo najbolje da se detaljno ispregledate sto bi ukljucivalo vaskularnog hirurga, ortopeda, neurologa i endokrinologa.
muzicar
Novi član
Novi član

Post od muzicar »

mislim da ste u pravu kada ste spomenuli cirkulaciju - kao da je i nema od suvisnog sedenja.
Kad su pregledi u pitanju, bio sam na kompletne preglede i jedino je otkriven kamen u zucnoj kesi velicine 2cm i problem sa trigliceridima uz konstataciju da je sve ostalo u redu.

u svakom svucaju veliko hvala na odgovoru
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Naterajte se da se vise krecete. ako su svi ostali nalazi u redu, verovatno ce to, uz smanjenje ili prestanak pusenja, resiti problem.
Odgovori