Problemi sa levom petom - dijagnoza: Spina calcanei sin.

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nikolan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 12:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problemi sa levom petom - dijagnoza: Spina calcanei sin.

Post od nikolan »

Postovani,

Moja supruga ima ucestale tegobe - bolove u levoj peti. Nakon odlaska kod fizijatra bila je poslata da uradi rengen. Snimak rengenom Vam dajem u prilogu sa nalazom radiologa: SPINA CALCANEI SIN.

Interesuje nas kakvo je obolenje u pitanju i kako da suzbije navedene tegobe?

unapred zahvalan

Nikola Nikolic

Slika
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Snimak nisam uspeo da vidim (ili je tehnicki lose uradjen, ili slikan sa slabom rezolucijom), ali Spina calcanei se manifestuje bolom pri hodu i osloncu na nogu na kojoj se taj poremecaj razvio. Sustina bolesti je u tome da se na tabanskom delu petne kosti formira siljasto kostano ispupcenje koje je bolno osetlivo na pritisak. Problem se obicno resava tako sto se nose ulosci sa perforiranom petom. Oni lice na djevrek, imaju otvor u sredini i sustina im je u tome da se peta oslanja na obodni deo uloska, a sam kostani siljak dolazi u prazan prostor. Time se izbegava oslanjanje na siljak i on se vremenom razgradjuje.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Dobre rezultate daje i shock-wave terapija tj ultrazvuk velikih doza koji razbija kalcifikate u organizmu.
karolinado
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 9:48 pm

Post od karolinado »

Pozdrav svima .Pošto bolujem od istog obolenja ,a iz Sombora sam da li mi možete reći gde se rade terapije po pitanju ovog oboljenja.Mislim prvenstveno ultrazvučna shok terapija laser ili slične.Ovde ortopedi samo kažu kupi injekciju Diprophos i dođi da obradimo petu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Nemoguce da u celom Somboru nema ordinacije koja se bavi fizikanom medicinom?

Potrazite preko neta ili u oglasima somborskim!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 18, 2008 3:54 pm

Post od ilic »

imam 27 godine i takodje imam obolenje pete tj spina calcanei probala sam sve moguce terapije.Stavljala sam led na obolelo mesto ,nosila uloske, dve injekcije sam dobila direkno u petu, terapije,a o kolicini popijenih lekova i da ne govorim.nista mi nije pomoglo i sutra imam zakazanu operaciju nadam se da ce biti sve u redu?Javicu se da vam kazem kako je sve proslo .puno pozdrava za sve na ovom forumu fenomenalni ste.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Srecno!

:lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ilic
Novi član
Novi član

Post od ilic »

Tamarice super ti je ova bebica sto se smeje . Hvala na podrsci jako mi je potrebna.Pozdrav od Maje
ilic
Novi član
Novi član

Post od ilic »

Tamarice super ti je ova bebica sto se smeje . Hvala na podrsci jako mi je potrebna.Pozdrav od Maje(jako zabrinute)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ma kakva zabrinutost, reshicesh problem zauvek! :)

Samo hrabro i javi nam se shto pre :)
ilic
Novi član
Novi član

Post od ilic »

EVO JAVLJAM VAM SE POSLE OPERACIJE! SVE JE DOBRO PROSLO IZVADILI SU MI SPINU CALCANEI I DALI MI JE U TEGLICU KAO SUVENIR.GROZNA JE!!!! JOS UVEK NE MOGU DA STANEM NA PETU JER IMAM JOS BOLOVE ALI NA PRSTE STAJEM SUPER(STO PRE OPERACIJE NISAM MOGLA OD BOLOVA)NADAM SE DA CE BITI BOLJE. PUNO POZDRAVA OD MAJE (PREZIVEH I TO) A TEBI TAMARA HVALA NA PODRSCI I ZA TEBE VELIKI POZDRAV .
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa rekoh ti ja da ce sve biti super!

Bol ce da se smanjuje, svakim danom, samo polako sada, da to lepo sve zaraste! Mozda ce da bolucka i kad krenesh da se oslanjash celom tezinom ali i to ce par dana da traje!

Bioptron, magnet, laser!
ilic
Novi član
Novi član

Post od ilic »

OD UTORKA KRECEM NA TERAPIJE I JOS UVEK NEZNAM KOJU CE VRSTU TERAPIJE DA MI RADE .
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Bice to kombinacija, ma nishta ne brini :)

Bitno da je uzrok bolova otklonjen!
Odgovori