Problemi sa kolenima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Problemi sa kolenima

Post od girl_from_nowhere »

imam 21 godinu i nikad me u zivotu kolena nisu bolela niti sam imala neki prolem sa njima. Ove godine sam bila na skijanju i vec prvi dan, nakon nekoliko sati skijanja dok sam se vozila cetvorosedom, jako su me bolela kolena, tacno prednji deo, oba kolena. Kako sam stala na skije tako bi prestala da bole. I tako svaki dan, cim sednem, legnem, kad god kolena nisu pod pritiskom, bolela su me. Kod hodanja i skijanja nista.
Treci dan skijanja sam jako nezgodno pala, isla prevelikom brzinom, skije se preklopilei pretpostavljam da sam istegla neke ligamente jer taj dan sam pauzirala i uvece kad se ohladilo pocelo je uzasno da boli i pri najmanjem pokretu, ali sa unutrasnje strane, onaj deo najblizi drugom kolenu. Hodanje je funkcionisalo ali recimo nogu sam dizala na krevet drzeci je sa obe ruke, i pri najmanjem pokusaju da pomerim koleno levo ili desno uzasno je bolelo.. Stavljala sam led to vece i fixirala i sutradan sam vec uspela na skije da stanem (greska, znam trebalo je odmarati ali samo 7 dana skijanja...). Mogla sam da skijam i hodam ali opet je bilo problema sa pomeranjem kolena levo desno, dizanjem na krevet, pretpostavljam sa svim pokretima koji imaju veze s tim delom kolena.
KAd sam se vratila u bg, malo sam odmarala, ali i dan danas me bolucka po malo, recimo ne mogu da savijem tu nogu skroz u kolenu i da sednem na nju, nema sanse. SVe ostalo radim normalno.
E sad, kad sam se vratila nastavila sam da idem na ples 2 puta nedeljno i u pocetku je bilo ok (vratila sam se pre 15 dana), medjutim poslednja dva puta nekih 15-20 minuta nakon plesa kad krenem kuci pocinju kolena da me bole, prednji deo. Danas kad sam dosla kuci sasvim slucajno pogledam kolena i vidim crvene pecate :o Koliko su dugo tu ne znam, al ako racunam da su se pojavili nakon plesa, pa dok sam dosla kuci, pa pola sata dok su nestali... Recimo da su bili tu sat i po vremena.
Da li ti pecati imaju veze s bolovima, da li bolovi imaju veze sa padom na skijanju, ne znam, ali cinjenica je da je bol koji sad imam identican onom koji sam imala kad sam na skijanju odmarala, znaci i pre pada...
Znam da je post dugacak, ali nisam krace mogla da opisem tok dogadjaja. Da li neko mozda zna sta znaci taj bol u kolenima, jel to neka bolest il posledica toga sto posle skijanja nisam dovoljno odmarala ili nesto deseto... Bas sam zabrinuta :(

Hvala unapred
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

A izmedju skijanja,bolova,plesa,bolova,nije li vam mozda ali samo mozda palo na pamet da odete kod lekara? :o :o :o
Odgovori