Pozdrav za sve..novi sam ovde pa bih molio nekog da mi objasni sledece sto navedem po mogucnosti doktora a moze i neko sa slicnim iskustvom,ovako...vec duze vrijeme imam probleme sa kicmom!Nedavno sam uradio MR LS kicme sa sledecim:
uradjeni su multiplanarni i multisekvencionalni tomogrami kroz regionlumbosakralne kicme:
izravnata je fizioloska lordoza lumbalne kicme
nema znakova razvoja frakture ili dislokacije prikazanih prsljenova
u spinalnom kanalu nema ekspanzivnih promjena
konus medularis se nalazi u visini Th 12 prsljena
uocavaju se desikativne promjene na L5/S1 disku
Na L4/L5 nivou se uocava anularno bubrenje diska bez diskoradikularnog konflikta.
Nema stenoze spinalnog kanala.
Na L5/S1 se uocava anularno bubrenje diska udruzeno sa paracentralnom proturzijom diska lijevo koja kompromituje izlazni radik S1 korijena.Spinalni kanal relativno suzen,AP dijametra 11mm.IV forameni slobodni.ZAKLJUCAK:
Paracentralna proturzija diska lijevo na na nivou L5/S1 koja kompromituje izlazni radiks lijevog S1 korijena!
Molim nekog po mogucnosti strucnog da mi objasni koliko je ozbiljno i ima li kakvih naznaka po svemu ovome za oduzetost nogu...naravno imam simtome koji su sl:
bol i trnci duz lijeve noge
ponekad trnci i u desnoj i utrnulost lista i unutrasnje strane butine takodje desne noge.Ovo vam pisem jer nemogu doci do svog fizijatra koji je uvjek ''pretrpan'',pa tek za 5 dana mogu da odem do njega.Unaprijed hvala
Problemi sa kicmom
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Problemi sa kicmom
Sve je resivo pravim vezbama,vi ste bas kandidat za Mc Kenzie-a.Nadam se da ce vam ubrzo biti bolje cim krenete na vezbe.Pozdrav