Ima jedan problem -

mozda bi na nasem podneblju tamo bilo mnogo lakse izvesti to sa pravilnom obucom...ovde je stvar da u vecini godine vi mozete da nosite papuce (otvorene),japanke....kako se ljudi ovde vecinom oblace. Deca nose samo preko dana "obavezne crne patike" za skolu. To su najobicnije i najjeftinije patike. Vec malo boljeg kvaliteta ne bi dosle u obzir jer one imaju recmo neku saru u boji - a to nije dozvoljeno za skolu!
Znaci,dete i da hoce da koriguje svoje stopalo ima male sanse preko dana.
Ovde ljudi MNOGO idu bosi. Kad kazem bosi,to mislim i u bukvalnom smislu. Zbog klime i obicaja-verovatno.
Inace moja nepoverljivost prema doktorima ovde je opravdana. Znate,ovde jedino ako ste pred umiranje (ne daj boze ) e onda vas salju kod specijaliste. Dobro salu na stranu,mi to tako kazemo ovde. Njihovi lekari opste prakse lece i male bebe i stare ljude, a takodje i recimo Papa Nikolau test radite kod njih. Jednom recju - oni bi trebali sve da obuhvate. Kad god ste bolesni (nema veze koja vrsta bolesti) -uvek dobijete panadole da pijete! Kod pedijatra cete otici jedino ako vasa beba ima neki ozbiljnan problem! I platicete mnogo! (Specijalisti su jako skupi).
Moj problem sa isijasom je bio posebna prica -imala sam nesnosne bolove na levoj butini gore, a niko od njih nije znao da mi postavi dijagnozu! Davali su mi tablete za upalu misica,( i naravno panadole) menajala sam doktore....i nista. Sve dok nisam sama na internetu otkrila da je to isijas,pa sam trazila da se to snimi i sa tim snimcima otisla kod kiropraktera koji mi je relativno brzo pomogao!
Imala sam jednog doktora za koga sam mislila da je odlican,pa uvek me obraduje kad odem,"moj holesterol je odlican",pritisak je potpuno normalan,ja samo preterujem",pa je i za mog sina rekao "da su ti cukljevi sasvim normalni i da cu bezpotrebno ici kod specijaliste, i to platiti puno,sve ce se to samo vratiti na mesto kad poraste"... (a moj sin sav srecan kaze meni "eto vidis,sta sam ti rekao"), sve dok nisam shvatila da je kod njega sve super! I onda sam morala drugog da trazim...
Znate,nasi ljudi koji su ovde i znaju kakvi su nasi doktori tamo ne mogu nikako da se pomire sa znanjem i nacinom lecenja ovih doktora.
Naravno moze se naci i dobar lekar opste prakse,ali ako zivite daleko do njega ne mozete ici tamo. Specijalisti su nesto drugo i oni su u vecini slucajeva dobri.
Ja sam malo otisla od teme,nemojte mi zameriti,nadam se da sam vam bar malo priblizila sliku ovdasnjih doktora.