Pozdrav svima.
Pokusacu sto tacnije da opisem svoje stanje.
Ujutru kad se probudim prsti su mi tvrdi, ukoceni. Tesko mi je da skupim saku i pritom osecam napetost u saki i bolove u zglobovima prstiju. Evo juce sam hteo da si odsecem komad slanine za posao i nisam mogao, jednostavno ne mogu da pritisnem noz prstima. Tokom dana ta napetost kao da splasne pomalo usled aktivnosti na poslu.
Sve je pocelo pre 4 meseca, tada sam vec 1 mesec intenzivno radio u gradjevini. Moram napomenuti da pre nisam radio fizicki teske poslove. Mislio sam proci ce samo od sebe ali nije. Imao sam kratku pauzu od 1 nedelje i stvar se krenula popravljati ali sam onda opet poceo raditi u gradjevini i sve se vratilo na staro, zato mislim da je doslo do preopterecenja prstiju tj. sake usled posla.
Ako bi mi neko mogao dati savet o cemu se radi, kako da se najbrze izlecim, bio bih mnogo zahvalan.
Hvala unapred!
Problem sa prstima ruke
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 05, 2012 11:47 am
Problem sa prstima ruke
Share the knowledge!!!
Re: Problem sa prstima ruke
Imam i ja sličan problem, ali vidim da nema lekara ovde. Meni, domali prst desne ruke se koči. Naročito u jutru. Nemogu da stisnem šaku lepo. A kad je stisnem, kao da mi je taj prst naduven. Mislim da je meni to od klime u kolima, jer mi je tačno u taj prst duvalo. Isključio sam je, ali prst me boli. Kada stisnem šaku, prst ostane skupljen i boli. Ne mogu da ga ispružim. Moram da protrljam koren prsta i onda uz mali bol, ispravim prst. Inače, ako ne protrljam, boli. Bio sam na terapiji, na fizikalnoj. Držao sam šaku u vodi i valjda ultra zvuk su puštali, ali slabo mi je pomoglo. Ne znam da li su ligamenti u pitanju, reuma ili nešto treće.
Vasi simptomi vise lice na problem cervikalne (vratne) kicme.
Proverite sa vasim lekarima da li su nervi koji inervisu ruke ,a polaze iz vrata kompromitovani.
Proverite sa vasim lekarima da li su nervi koji inervisu ruke ,a polaze iz vrata kompromitovani.
Добро си уочио проблем. Мени у сличним ситуацијама помажу стални магнети (не они из накита, њих заборави). Треба да по један јак магнет држиш као часовник на руци - око зглоба шаке. Магнети поправљају циркулацију и потпомажу регенерацију. Треба да се носе бар 15 сати дневно и тако стално. О томе сам нешто писао на мом сајту (кликни на мој профил па ћеш видети адресу).BashChelik napisao:.... Sve je pocelo pre 4 meseca, tada sam vec 1 mesec intenzivno radio u gradjevini. Moram napomenuti da pre nisam radio fizicki teske poslove. Mislio sam proci ce samo od sebe ali nije. Imao sam kratku pauzu od 1 nedelje i stvar se krenula popravljati ali sam onda opet poceo raditi u gradjevini i sve se vratilo na staro, zato mislim da je doslo do preopterecenja prstiju tj. sake usled posla.
Ako bi mi neko mogao dati savet o cemu se radi, kako da se najbrze izlecim, bio bih mnogo zahvalan.
Hvala unapred!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cervikalni sindrom najverovatnije, kao sto rece 'terapeut'!
Po uput kod lekara opste prakse, pa zakazite pregled kod fizijatra i posle terapije i vezbe....
Po uput kod lekara opste prakse, pa zakazite pregled kod fizijatra i posle terapije i vezbe....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.