PROBLEM SA PLANTARNOM FASCIOM

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Bare3400
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 18, 2019 8:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

PROBLEM SA PLANTARNOM FASCIOM

Post od Bare3400 »

Pozdrav. Vec nekoliko meseci (tacnije 8) imam problem sa Plantarnom Fasciom. Pocela je samo odjednom, u Oktobru prosle godinu, bol je neverovatno jaka i dosta sprecava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. U Martu sam se prvi put pozalio kada je bol bas bila izrazena, i javio sam se na pregledu, i od tada se i dalje lecim. Sta bi trebalo da radim dalje? Probao sam fizikalne terapije, shockwave terapije (od kojih mi je cak gore). Sta bi trebalo sada da uradim, idem u srednju skolu, i ovo mi je pravilo problem tokom cele godine. Da li to moze biti od patika, posto sam kupio jedne Adidas dosta ravne patike, da li moze biti od njih, i sta dalje ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: PROBLEM SA PLANTARNOM FASCIOM

Post od aaaca »

Мораш да пронађеш узрок. За почетак промени обућу.

Вероватно би ти помогао један јак магнет који би по цео дан носио близу болног места.
Bare3400
Novi član
Novi član

Post od Bare3400 »

Koji magnet, i kako ce pomoci? Vec sam promenio obucu
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Неодимијумски, на пример облика диска пречника 20мм и дебљине 5мм. Један ставиш изнутра обуће а други споља да се тако ухвате један за другога. Наравно ставиш их са горње стране обуће да ти не сметају али што ближе болном месту.
Bare3400
Novi član
Novi član

Post od Bare3400 »

Da li mozda znate da li ova bol moze biti zbog neceg drugog, a ne zbog plantarne fasice. Petni trn nemam, a sta jos moze biti? Da li moze biti nesto opasno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

У стопалу имаш милион делића и сваки може да боли. Најважније је да пронађеш узрок.

Што се тиче лечења можеш осим магнета да пробаш топле купке са морском сољу или са магнезијумом.
Odgovori