Imam problema sa kukovima (artroza). Interesuje me preporuka za ortopeda u Beogradu kome mogu da se obratim. Unapred hvala!
Joelas
Preporuka za otropeda u Beogradu
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
Re: Preporuka za otropeda u Beogradu
Nezahvalno pitanje. Ono što je dobro za mene, ne mora da bude dobro za tebe. Stvar je i u stručnosti i u komunikaciji.joelas napisao:Imam problema sa kukovima (artroza). Interesuje me preporuka za ortopeda u Beogradu kome mogu da se obratim. Unapred hvala!
Joelas
Mogu samo da kažem za dve ustanove: VMA i Banjica.
Ja lično tražim stručnost i da nije neki nadžakdeda (nadžakbaba).
Pozdrav.
Dolazim sa Banjice, doduse boravila sam u Spinalnom centru ali zbog nedostatka prostora imalo je pacijenata sa treceg odeljenja tako su nekako zvali odelj. gde su pac. sa problemom kuk. Strucnjaci jesu to niko ne moze da porekne a nadzak dede... jesu. Odrade valjano ali nema komunikacije... budete komad namestaja ili kucence... A to nam mnogo nedostaje obzirom da smo ljudi a ne idioti...
Pozdrav
Srecno
Pozdrav
Srecno
Ja imam sasvim drugačije iskustvo: Komunikacija je Ok. Doduše, treba pitati i znati saslušati odgovor, niko neće da te bombarduje informacijama ako se ne interesuješ. Mada, s druge strane, Banjica je ogromna, pa postoji verovatnoća da ima i tih nadžakdeda (onih koji imaju običaj da se pošteno izviču na pacijenta gotovo bez ikakvog povoda i/ili da se mršte na svako postavljeno pitanje, a pogotovo ako je to za njih krajnje glupo pitanje).ake napisao:Dolazim sa Banjice, doduse boravila sam u Spinalnom centru ali zbog nedostatka prostora imalo je pacijenata sa treceg odeljenja tako su nekako zvali odelj. gde su pac. sa problemom kuk. Strucnjaci jesu to niko ne moze da porekne a nadzak dede... jesu. Odrade valjano ali nema komunikacije... budete komad namestaja ili kucence... A to nam mnogo nedostaje obzirom da smo ljudi a ne idioti...
Pozdrav
Srecno
Znala bih da pitam da sam imala koga, umela bih i da saslusam odgovor. Nedeljno je vizita. Nedelju dana vezbate da u te tri sek. koliko stanu pored vaseg kreveta, sazmete sve sto vam nije tokom tog vremena bilo jasno ali... ne stignete jer to bude u takvoj zurbi... dok uzmete vazduha vise ih nema. Onda pri izlasku, kad procitate dg na otpusnoj listi, a znate da vas tokom boravka niko nije nista pitao niti pregledao, zatrazite razgovor sa nekim od dr sa odeljenja kazu / ne moze niko da vas primi\ ... Odeljenja su razlicita kao sto su i ljudi...Uostalom, sve je na coveku a u zdravstvu ih bez dubokog dzepa sve manje ima.
Neka je Vama sa srecom, nadam se da cete naici na strucnjake i ljude.
Ti si ti bila baš u neko grozno odeljenje.ake napisao:Znala bih da pitam da sam imala koga, umela bih i da saslusam odgovor. Nedeljno je vizita. Nedelju dana vezbate da u te tri sek. koliko stanu pored vaseg kreveta, sazmete sve sto vam nije tokom tog vremena bilo jasno ali... ne stignete jer to bude u takvoj zurbi... dok uzmete vazduha vise ih nema. Onda pri izlasku, kad procitate dg na otpusnoj listi, a znate da vas tokom boravka niko nije nista pitao niti pregledao, zatrazite razgovor sa nekim od dr sa odeljenja kazu / ne moze niko da vas primi\ ... Odeljenja su razlicita kao sto su i ljudi...Uostalom, sve je na coveku a u zdravstvu ih bez dubokog dzepa sve manje ima.
Ovamo, iako je ambijent užasan, zvanične vizite su dva puta sedmično, ali zato gotovo uvek ima nekog od doktora i svi oni imaju običaj kada se pojave na odeljenje da bar jednom obiđu sve sobe i popričaju i sa svojima i sa tuđim pacijentima, a tu su i sestre, fizijatri kojima mogu da se postavljaju pitanja. Na vizitama, to je tačno, uglavnom se ne stiže do pitanja i odgovora, mada ima i tu izuzetaka (ovde je uglavnom problem u glavnoj sestri jer čim kreneš da kažeš A ona ti pokaže da ćutiš ali ne vidi uvek pa A nekada postane i pitanje). Čak nije bilo problema da se na sam dan otpusta ode kod dr (bilo na odeljenju ili dole u ambulanti, zavisno gde se u tom momentu nalazi).
Ti si ti bila baš u neko grozno odeljenje.ake napisao:Znala bih da pitam da sam imala koga, umela bih i da saslusam odgovor. Nedeljno je vizita. Nedelju dana vezbate da u te tri sek. koliko stanu pored vaseg kreveta, sazmete sve sto vam nije tokom tog vremena bilo jasno ali... ne stignete jer to bude u takvoj zurbi... dok uzmete vazduha vise ih nema. Onda pri izlasku, kad procitate dg na otpusnoj listi, a znate da vas tokom boravka niko nije nista pitao niti pregledao, zatrazite razgovor sa nekim od dr sa odeljenja kazu / ne moze niko da vas primi\ ... Odeljenja su razlicita kao sto su i ljudi...Uostalom, sve je na coveku a u zdravstvu ih bez dubokog dzepa sve manje ima.
Ovamo, iako je ambijent užasan, zvanične vizite su dva puta sedmično, ali zato gotovo uvek ima nekog od doktora i svi oni imaju običaj kada se pojave na odeljenje da bar jednom obiđu sve sobe i popričaju i sa svojima i sa tuđim pacijentima, a tu su i sestre, fizijatri kojima mogu da se postavljaju pitanja. Na vizitama, to je tačno, uglavnom se ne stiže do pitanja i odgovora, mada ima i tu izuzetaka (ovde je uglavnom problem u glavnoj sestri jer čim kreneš da kažeš A ona ti pokaže da ćutiš ali ne vidi uvek pa A nekada postane i pitanje). Čak nije bilo problema da se na sam dan otpusta ode kod dr (bilo na odeljenju ili dole u ambulanti, zavisno gde se u tom momentu nalazi).
Komentar o pitanju i odgovoru odnosio se na osnovu indirektnog iskustva jedne moje cimerke, kojoj je zapao moj bivši doktor, inače načelnik odeljenja i koja je prokomentarisala da on samo ćuti i ništa ne kaže što baš i nije istina. Kada je primenila moje savete, bila je posle toga prezadovoljna sa njim.
Ono što je meni malčice zasmetalo jeste činjenica da sam na Banjici odlazila na kontrole unazad deset godina i epilog je ovakav: kod jednog išla na kontrole, posle toga dve operacije kod dva različita doktora jer ovde načelnik određuje ko će da izvrši operaciju nad pacijentom. Mislim, ima i izuzetaka kada je moguće sklopiti ekipu ali to su sasvim drugačiji slučajevi.
Ali, bitno je to da su sva trojica svoj deo posla uradili sasvim korektno i da me to ništa nije koštalo (mimo onoga što je propisano zdravstvom) i da nema mrštenja jer "očekivanja" nisu ispunjena.
Pa ne mislim da je to odeljenje grozno... Mislim da nedostaje jako malo u toj organizaciji...Steta je. Odete kod pravih strucnjaka, cekate, nekad, mnogo dugo da dodjete do te cuvene Banjice, neko prevali i po 300 km, ostavi mnogo vaznih poslova, trpi bolove a posmatra, recimo, fizijatra, koji ili koja po dva sata sedi na terasi i ispija kafu a da za 15 dana boravka ne pita svog pacijenta kako mu je...
Valjda im dosadi posao... valjda im nismo vazni, nismo interesantni... Duga prica, valjda je problem u sistemu..
Valjda im dosadi posao... valjda im nismo vazni, nismo interesantni... Duga prica, valjda je problem u sistemu..