prelom podkolenice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
gooost
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 26, 2007 2:08 pm

prelom podkolenice

Post od gooost »

Dijagnoza je Fractura colli fibulae 1.dex.
stavljen mi je tutor gips od kuka do cuklja (onaj samo za zadnje strane i uvijen zavojem. Prvih 5 dana je malo bolelo, iako sam hodao sa tim gipsom. Kada sa dosao za 5 dana na kontrolu drugi doktor mi je rekao da je stavljen pogresan gips i stavio mi je gips od prstiju do kuka isto samo za zadnje strane i obmotan zavojem.Sa ovim gipsom vise ne mogu da hodam pa lezim u krevetu vec 3,4 dana nepokretan. Medjutim sa njim su poceli i ogromni bolovi u predelu pete. Kao da mi neko nabija noz u petu.Vise me boli i cela noga, a i koleno je pocelo da boli mnogo, a i konstantno osecam vrelinu u celoj nozi.Ovi bolovi su i preko dana ali pojacavaju se izrazito nocu tako da nema spavanja... Moze li mi neko reci sta moze da bude sa petom? Kontrola je zakazana za 8.januar.
Puno hvala!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da gips pritiska petu i to moze da da verlo jake bolove. Mislim da bi bilo uputno da se javite svom ortopedu da se proveri da li gips treba popraviti ili otvoriti u predelu pete.
gooost
Novi član
Novi član

Post od gooost »

a da li noga u gipsu treba da boli? mnogi mi pricaju da to sto boli u kolenu nije dobro i da idem da snimam ponovo,ali mi je jedan sportista koji je imao slicnu povredu rekao da je bas dobro sto boli i da ne bi valjalo da ne boli uopste?
Hvala.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Gluposti, noga u gipsu NE SME da boli. Znachi kao sto Vam je Veljko rekao, pravac ortopedu.
Sve najbolje.
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

kako je doslo do preloma podkolenice?
gooost
Novi član
Novi član

Post od gooost »

Do preloma je oslo udarcem druge noge u moju potkolenicu :)
korov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 10:18 pm

Re: prelom podkolenice

Post od korov »

Pozdrav
krajem marta jednim bezveznim padom slomio sam potkolenicu iznad zgloba. Ugradjena mi je plocica sa 8 srafova. Posle skidanja konaca stavljena je u gips 4 nedelje, a kad su ga skunuli primetili su crvenilo i neko zapaljenje pored reza. Brisom je ustanovljeno da je to bakterija Klebsiella aerogenes, i posle jednonedeljnim lecenjem imipenem-om poslat sam da mi izvade plocicu i srafove (posle 3,5 meseci). Prekjuce su skinuli konce, i kazu da je kost zarasla ali ipak da hodam sa stakama jos 2-3 meseca, a banju ili fizikalnu nisu mi preporucili. Moze li se ta bakterija zadrzati u telu i koliko je uopste opasna, moze li se proveriti njeno prisistvo preko analize krvi ili samo brisom. Mozda neko je imao slicno iskustvo, pa pisite.
Odgovori