prelom patele (časice kolena)
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
prelom patele (časice kolena)
Ovako, moji problemi sa kolenom su poceli jos u oktobru 2013. kada sam na fudbalu pao i kvrcnulo mi je nesto u kolenu.Posle nedelju dana mi se slicno dogodilo, ali je bol bio mnogo jaci. Nakon toga sam uradio MR i konstatovano je kidanje prednjih ukrstenih ligamenata. Operaciju prednjih ukrstenih ligamenata sam imao u sredinom decembra, i 20-og januara sam prakticno prohodao, tj. "bacio" stake i hodao normalno skroz. Jedini problem u tom periodu mi je bio sto nisam mogao skroz da savijem nogu u kolenu, i rana me je mala zatezala dok sam hodao. Problem koji me je doveo ovde nastaje 31. januara, kada sam se na ledu okliznuo zdravom nogom, a na operisanu sam se docekao, i nisam pao, nego sam uspeo da odrzim ravnotezu, tj. celom tezinom sam se oslonio na operisanu nogu i nekako sam je nezgodno savio i nesto mi je "puklo" u kolenu. Otisao sam na pregled i konstatovan je prelom patele. Operisan sam isti dan, i receno mi je da su mi ugradjene neke zice koje sluze za fiksiranje patele dok ona srastava. Stavljena mi je i longeta kako ne bih savijao nogu i posle 2 nedelje sam bio na kontroli, na RTG snimku se vidi da su se te zice pomerile malo, ali da casice normalno srastava. Proslo je jos 2 nedelje, i otisao sam na kontrolu i sada se na RTG snimku vidi kako su se zice smaknule, i prakticno nemaju ulogu, pa sam sada dobio skroz zatvoreni gips koji ce vrsiti funkciju tih zica.Casica normalno srastava za sad sto je najvaznije. A sto je najgore od svega, doktor mi je rekao da to moram da nosim jos mesec dana, i da se te zice vade posle svega. Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim stvarima. Tj. Koliko cu jos morati da mirujem? Kada cu konacno prohodati? i sve u vezi tih zica? I koliko je vremena potrebno da patela sraste toliko da ja mogu normalno da hodam?