Prelom II metatarzalne kosti, pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
AleksanderF
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2015 8:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Prelom II metatarzalne kosti, pomoc

Post od AleksanderF »

U saobracajnoj nesreci sam slomio II m. kost stopala, 15 dana nakon udesa obavljen je hiruski zahvat i kost u svom polozaju drzi igla. E sada ovo je snimak nakon 8 nedelja od operacije, iglu su mi izvadili a doktor kaze da ce se ova linija preloma poznavati dugo, mene zanima vase misljenje i gde je ovde kalus> ? hvala unapred :o
Slika
Slika
AleksanderF
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2015 8:43 am

Re: Prelom II metatarzalne kosti, pomoc

Post od AleksanderF »

Moze li neko da mi kaze smem li da se naslanjam ili da hodam, da li mi je potrebna tefapija za ovo?
marko8212
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 08, 2016 1:22 pm

Post od marko8212 »

Pozdrav, mogu ti kažem samo moje iskustvo. Ja sam lomio istu kost na takmičenju doduše dosta davno. Nisam išao na operaciju niti sam iao gips, malo je ukrivo zarasla ali ne pravi nikakve probleme, mesto gde je zarasla se oseti pod kožom, ali ne remeti kretanje.

Imao sam problem sa početkom treninga. Pošto se bavim borenjem, baaaaš sam imao frku da udarim u džak ali nakon što je zaraslo i prošlo neko vreme, nikakav problem i bol više nisam oseti, tako da po mom mišljenju, nemoj se bojiš, slobodno stani na nogu, osloni se, neće "popustiti" ;) jedino verujem da će ti biti malo neprijatno zbog straha da se nešto ne desi.

U slučaju da ti treba neka lekarska pomoć mogu ti preporučim kod koga da odeš.

Nadam se da sam bar malo pomogao.

Pozdrav!
Marcony91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 08, 2016 5:51 pm

Post od Marcony91 »

Valjda je ortoped taj koji daje dozvolu za oslonac na nogu.
Morao ti je reci, da li mozes ili ne mozes.
petar popovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2019 8:43 pm

Post od petar popovic »

Pozdrav svima zelim da se informisem o 2 metatarzalnoj kosti operisao sam ov kost i ugradjenja mi je igla i skinuo sam gips juče .Nakon skidanja gipsa i vadjenja igle noga mi otice doktor kaze da je to normalno .Zanima me koliko ce trajati to oticanje i koliko treba da se noga oporavi .Voleo bih kada bi imao neko da mi odgovori na pitanje unapred hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Не знам колико дуго отицање може да траје али знам да треба што дуже да је држиш подигнуту због боље циркулације. Добро би дошле и топле купке (ако су ране зарасле) од морске соли или магнезијума. Такође и стално магнетно поље је од веома велике користи.
petar popovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2019 8:43 pm

Post od petar popovic »

Hvala na odg da li znas koliko je trebalo vremena da mogu da idem bez stala mlad sam imam 18 god a i dosao je period 18 rodj pa ne bih voleo da propustam puno njih. Rane su mi sasvim dobro zarasle.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

То зависи од много фактора. Некада је на младим особама све брзо зарастало али данас живите и храните се веома лоше, па се све пореметило.

Мораш да посматраш ногу и пратиш како се поправља ситуација да би могао да процениш када си се потпуно опоравио. На пример, што ти се оток брже повећа услед спуштене ноге, то значи да је ситуација лошија.
Odgovori