prelom glavice zbice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
deja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 7:46 pm

prelom glavice zbice

Post od deja »

pozdrav ortopediji,

ja sam slomila levi zglob na najgluplji moguci nacin,
11 dana sam nosila gips, zakacila praznike za fizikalnu, pa odradila 13 dana ( magnet, struja i vezbe)
leva i desna ruka mi nisu iste, zglobovi nisu isti, prelomljena ruka nije ravna ...
od prvog susreta sa lekarom u Urgentnom nije me 2x pogledao isti lekar :evil: , nisu mi ni na moje insistiranje uradili kontrolni snimak ... sada mi kazu da je to to, da je ruka ok i da je problem samo u mojoj glavi

da li ista mogu uraditi da potpuno ispravim lomljenu ruku :cry: 50 dana je proslo od loma ???

u napred hvala na savetima
brankomd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 6:11 pm

Re: prelom glavice zbice

Post od brankomd »

deja napisao:pozdrav ortopediji,

ja sam slomila levi zglob na najgluplji moguci nacin,
11 dana sam nosila gips, zakacila praznike za fizikalnu, pa odradila 13 dana ( magnet, struja i vezbe)
leva i desna ruka mi nisu iste, zglobovi nisu isti, prelomljena ruka nije ravna ...
od prvog susreta sa lekarom u Urgentnom nije me 2x pogledao isti lekar :evil: , nisu mi ni na moje insistiranje uradili kontrolni snimak ... sada mi kazu da je to to, da je ruka ok i da je problem samo u mojoj glavi

da li ista mogu uraditi da potpuno ispravim lomljenu ruku :cry: 50 dana je proslo od loma ???

u napred hvala na savetima
Imate privatnu poruku...
deja
Novi član
Novi član

Post od deja »

dve slikice, za uvid- sama sam se slikala na ogledalu izleda vise krivo, ali i ovde se vidi da nikako nije ravna ruka :cry:

Slika

Slika
deja
Novi član
Novi član

Post od deja »

kako to sada izgleda, malo je bilo gore za vreme onih promena vremena ....
kazu da je ok, meni nije- razlika je izmedju L i D lakta meni velika :cry:

SlikaSlika
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Koliko dugo sste isli na terapiju?Iz Vaseg posta vidim 13 dana a to je malo.Povrede u zglobu lakta inace nisu naivne pa cak i ne mora da bude prelom da bi bilo komplikovano zbog same gadje.To sto su Vam rekli da je to to,nije bas u redu i trebalo bi nastaviti sa terapijom(vezbama pre svega) i kontrolisati al,da Vas ne razocaram,postoji mogucnost da pokreti u povredjenoj i zdravoj ruci ne budu u potpunosti isti.Nastavite sa terapijom
deja
Novi član
Novi član

Post od deja »

Nikola11 napisao:Koliko dugo sste isli na terapiju?Iz Vaseg posta vidim 13 dana a to je malo.Povrede u zglobu lakta inace nisu naivne pa cak i ne mora da bude prelom da bi bilo komplikovano zbog same gadje.To sto su Vam rekli da je to to,nije bas u redu i trebalo bi nastaviti sa terapijom(vezbama pre svega) i kontrolisati al,da Vas ne razocaram,postoji mogucnost da pokreti u povredjenoj i zdravoj ruci ne budu u potpunosti isti.Nastavite sa terapijom

ja sam manuelni tip, pa sam osetljiva na ruke ... :cry:

kako da nastavim sa vezbama, kada me jedan terapeut vezbao do pojave bola ( 3), drugom sam skakala sa stola, a doktor mi kaze da odmorim zglob zbog mogucih kalcifikacija ... :cry:
sta ja da radim, koga da slusam- gde da vezbam ???

inace zglob je na ovim promenama vremena veoma topao i bolan ...
u napred hvala na odgovorima
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Ima raznih terapeuta ali ja ne podrzavam to da pacijent skace sa stola.Dr je trebalo da Vam kaze da do kalcifikacije moze da dodje i ukoliko se miruje.Postoji vise nacina:
promenite lekara i dom zdravlja ako mozete
idite kod nekog privatnog fizijatra i terapeuta ako imate novca
gnjavite postojeceg lekara da Vam produzi rehabilitaciju
deja
Novi član
Novi član

Post od deja »

i za ovoliko sam ganjala, gnjavila, dosadjivala, bila fina ....

velika je guzva pa nema termina

molim sve sa iskustvom da mi posalju preporuke na pp ako ne moze na temi- gde se mogu obratiti za dalji pregled i terapiju
Odgovori