prednji ukrsteni ligament kolena, pomoc!!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bobanbmw318i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 12:13 pm

prednji ukrsteni ligament kolena, pomoc!!!

Post od bobanbmw318i »

posle 12 nedelja od operacije prednjeg ukrstenog ligamenta kolena (BPBT graft) sa mogucnoscu fleksije od oko 95 stepeni, sapleo sam se, nezgodno nagazio na nogu, nekako otiso u cucanj sa operisanom nogom i pao na stranu. Fleksija je pri padu sigurno naglo otisla preko 95 stepeni jer me je jako zabolelo. Ustao sam i polako otisao kuci, pozvao doktora i on mi je rekao da ako je koleno oteklo ili otekne za dva dana, da moramo da se vidimo. Zanima me dali sam mogao pri ovome padu da ostetim ili pokidam rekonstruisani ligament a da mi pritom koleno nije oteklo sto je bio slucaj. unapred zahvalan.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Teorijski je moguce da rekonstruisani ligament pukne pri forsiranom pokretu, ali bi bilo glupo da ovako dajem definitivno misljenje. Ipak je najbolje da se javite operatoru
kizzo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 13, 2006 9:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

u vezi operacije

Post od kizzo »

ne bih da te plasim ali iz nekih casopisa citao sam da je ligament najslabiji negde u 3 mesecu, posle operacije, ne mogu se setiti zasto. medjutim, ne bih se brinuo previse jer ipak treba dosta fleksije da se on pokida...doku najbolje kontaktiraj!
cuj brate, ja imam isti problem, imam pokidam ACL desnog kolena i upravo trazim gde, kako i kod koga da operisem. gde si ti operisao, dal privatno ili u u drzavnoj reziji?
ako mozes javi mis e na mail: [email protected]
"Study everything, join nothing." (Paul Brunton)
Odgovori