Pozitivan Waaler Rose test

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
federica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 29, 2013 1:46 pm

Pozitivan Waaler Rose test

Post od federica »

Zdravo svima,
nova sam na ovom forumu i nadam se da ce mi neko malo pomoci oko problema. Naime,vec 13 godina mi se u toku letnjih meseci javlja osip u predelu kolena, laktova, ponekad prstiju, a u poslednje vreme i po grudima i stomaku. Otisla sam kod dermatologa i ona me uputila da uradim nalaz reuma faktora. Rezultat je:
ASTO:<200 jedinica/ml
WAALER-ROSE:pozitivan(16 IU/ml)
LATEX-RF:negativan
Ja zaista ne znam sta sve ovo znaci, a doktorica mi je na godisnjem odmoru. Moram jos da napomenem da imam bebu od 6 meseci koju dojim.
S obzirom na to da sam procitala da moze biti rec o reumatoidnom artritisu, napomenucu da me noge bole ponekad, uglavnom nakon dugog hodanja ili stajanja. Inace, ne osecam neke ceste tegobe reumatske prirode.
Unapred zahvalna na odgovorima!
Pozzzz...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pozitivan Waaler Rose test

Post od aa_aca »

То што те ноге боле после дужег ходања или стајања је нормално, нарочито ако имаш проблем са начином гажења, стопалима, кичмом или лошом обућом. Наравно то треба да се провери и реши.
Odgovori