Povreda leđa

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
executor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 31, 2012 2:28 pm

Povreda leđa

Post od executor »

Juče sam na moru pri skoku u vodu sa visine od 4m upavši u vodu prebacio nogama tijelo. Prvo su me bolila cijela leđa a te večeri nisam uopšte imao jače bolove. Danas me boli samo kada se nagnem skroz naprijed ili skroz nazad.To su momentalni ne toliko veliki bolovi ali smetaju.Da li znate možda šta bih trebao da uradim? Možda neke vježbe ili masaže?Usput da napomenem imam sesnaest godina.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Re: Povreda leđa

Post od aa aca »

Вероватно си истегао мишиће. Не бих рекао да ти ишта може помоћи осим времена.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Mislim da je odlazak lekaru ipak najrazumnije resenje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 12:44 pm

Post od Inspektor_luki »

Ja znam da na fudbalu kad sam branio i kad mi ide lopta u vis da kad malo vise skocim ili se sto vise istegnem u nazad da me malo zaboli ali samo na par minuta i prodje,ali to je zato sto imam skoliozu iskrivljenje kicme u stranu al opet vezbam svaki dan bukvalno i vezbe za ledja.

Najbolje je da odes fizijatru pa fizioterapeutu i on da ti pokaze vezbe za jacanje dubinskih misica ledja i paravertrabralnih misica ledja to su vezbe odlicne da ih svi ljudi rade ne samo oni sto imaju krivu kicmu jer su dobre i kao preventiva,

imas neke i na internetu core vezbe koje su dobrre za jacanje celog trupa telo kao sto su vezba plank,bird doge,i side plank. Takodje i istezanja na vratilu nije lose sto vi to bolje. istezanje sirokim hvatom,uskim hvatom,na jednoj ruci pa istezanje koje se zove monkey swings i istezanje ljuljanjem u stranu.
Poslednja izmena od Inspektor_luki u Sre Sep 04, 2013 4:14 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

d
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Za skoliozu se rade posebne vezbe prema tipu krivine i sve navedene su apsolutno kontaindikovane jer povecavaju krivinu.cak ni dve osobe sa skoliozom ne mogu da imaju isti program vezbi,a ne da svi listom rade rekreativni program trbusnjaci,plank,bird dog ... apsolutno ,apsolutno pogresno za skoliozu.
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

Delimicno se slazem,ali sta da radim kad privatni fizioterapeut kosta po jednoj terapiji 3000 u Beogradu,jos dok dodjem do Beograda ja te pare nemam,a nase fizijatre u drzavnim ustanovima boli ona stvar nesto da ti pomognu,kao i kad je sa 15 godina doktorka na sistematskom rekla da imam blagu skoiloza i nije me ni poslala vezbe.

Meni ove vezbe pomazu bird dog,plank a i svejedno kako mogu biti kontraindikovane kad imam 23 godine i tu se vise nista ne moze uraditi po pitanju skolioze niti mi se vise krivi kicma niti je mogu ispraviti a ove vezbe mi bar ublazavaju bol...
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Nisi u pravu.Skolioza napreduje dalje i povecava se oko 1-2 stepena godisnje jer zemljina teza cini svoje.Nisi u pravu delimicno ni oko toga da se ne moze nista uciniti,moze mnogo.Pravilnim vezbama naucis kako da segmente na koje najvise deluje zemljina teza stavis u neutralan polozaj i na taj nacin smanjis pomenuto krivljenje na dalje.Mislim da se privatno cene krecu oko 2000 din,a ne 3000,ali razumem finansijske prepreke .... medjutim sve te pare koje si dao za teretanu mogao si da upotrebis da dodjes u BGD prodjes obuku i vezbas kod kuce pravilno ,ovako em radis ko lud em se krivis od nepravilnih vezbi.Pozzz
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

Pa verovatno si u pravu,ali kazem ti da i kad sam ih pitao i na drugom sistematskom sa 17 kad sam ih pitao da li moze da se ispravi oni su rekli ma kakvi to je sto je.

Mozda si cula za Lamar Grant to je jedan od najpoznatijih powerliftera crnac koji je imao veliku krivinu skolioze i dizao je velike tezine tegova cak i cucanj je radio. Ima jos tako puno sportista koji imaju skoliozu a profesionalno treniraju.

Ja radim vezbe i istezanja kicme ono na podu,ali radim vezbe i u teretani za ledja. Ne dizam velike tezine,uglavnom radim sa jednorucnim tegovima i sajlama.
Odgovori