Povreda skocnog zgloba
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
Povreda skocnog zgloba
Zdravo! Pre 10 dana sam pao na basketu i povredio skocni zglob..Otisao sam kuci i stavio led na nogu al mi je ona svejedno otekla...Tokom noci otok je nestao.Otisao sam kod lekara opste prakse i ona mi je rekla da je to uganuce skocnog zgloba i da mirujem i hladim nogu hladnim oblogama...To sam radio svakog dana i otok i bol su nestajali..Posle 5 ili 6 dana bol je nestao i poceo sam normalno da se krecem...Sada posle 10 dana otoka skoro da nema ali se bol malo vratio! Da li mi se noga normalno oporavlja ili da idem ponovo kod lekara? Nije bas da me boli al nervira...Nogu mazem i hepalpanom.Hvala unapred!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Povreda skocnog zgloba
Po svemu lici da se noga lepo opravlja,. Istina, mislim da bi bilo jos bolje i brze da je odmah stavljen gips da natera zglob da potpuno miruje, ali mozda sam i ja suvise radikalan sa nacinima lecenja.
Re: Povreda skocnog zgloba
Igrala sam odbojku na pesku i u toku igre osetila sam bol u predelu zgloba. Nastavila sam i dalje da igram i pored bola. Otišla sam kući pešačeći pri istom bolu koji nije bio beznačajan, ali ne i neizdrživ. Stavila sam led i mirovala. Otoka nije bilo, samo malo crvena unutrašnja strana zgloba. Sutradan, bol i dalje prisutan, samo sam otišla do grada u apoteku gde sam kupila Burove obloge i fastum gel i to primenjivala. Još 3 dana sam tako mirovala(sem odlaska u prodavnicu), a četvrti dan sam otputovala u inostranstvo gde se prilično pešačilo i stanje se pogoršavalo. Sve teže sam se oslanjala na povređenu nogu i čim sam došla u zemlju otišla sam u urgentni da snimim (10 dana posle povrede). Kažu prelom skočnog zgloba!!! Ja u šoku i u gipsu. 3 nedelje nosim gips i doktor na kraju kaže da nije siguran da je prelom. Na osnovu snimka nije siguran, jer mu nešto stvara senku od koje je on mislio da je prelom. Ja u čudu. Kaže, da bez terapija se oslanjam na nogu i ako mi se pojavi otok da ponovo dođem kod njega, a ako ne, onda nije ni bio prelom. Ja otok nisam imala ni prvog dana. Zglob mi je i dalje crven i boli me povremeno kad spustim nogu na zemlju i duže je držim i kad se okrenem da desni bok i pri tome se oslonim na unutrašnju stranu skočnog zgloba.
Ne mogu da budem mirna a da ne ispitam šta je to ako nije prelom, a bol se i posle mesec i više dana oseća. Kojim drugim snimkom bi se videlo šta je (skener ili m.rezonanca)? Da li neko zna šta može da bude?
Ne mogu da budem mirna a da ne ispitam šta je to ako nije prelom, a bol se i posle mesec i više dana oseća. Kojim drugim snimkom bi se videlo šta je (skener ili m.rezonanca)? Da li neko zna šta može da bude?