e ovako pre jedno 3,4 nedelje sam iskrenuo skocni zglob na treningu...otok mi je skoro skroz splasnuo.mogu normalno da hodam i da trcim ali kada se savijem u cucanj,ono me tacno zaboli na mestu gde sam to povredio...uporedjivao sam
i ovu nogu koju sam povredio ne mogu skroz da ispruzim napred i kada je skroz izpruzim do neke granice ono pocne da me boli u predelu zgloba...
i druga stvar je kada hodam normalno
,cuje se iritirajuce pucketanje kostiju u zglobu...
povreda skocnog zgloba
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Verovatno je u pitanju ligamentna povreda, a pucketanje-krepitacije, edem, tj otok kada se povlaci za sobom zna da ostavi priraslice, tkivo koje je povredjeno mora i da zaraste pa te priraslice nekada mogu da izazovu takve tegobe slicne krepitacijama.
Vodi racuna o telesnoj masi i MNOGO DOBRO SE ZAGREJ!
Posto se nisi obratio lekaru od samog pocetka ne mogu ti reci sta sada da primenjujes od terapija, trebalo je takvu povredu leciti od prvog dana, najcesce se degenerativne promene u kasnijem zivotnom dobu javljaju bas an oim mestima gde su se nekada desavale traume koje nisu lecene.
Vodi racuna o telesnoj masi i MNOGO DOBRO SE ZAGREJ!
Posto se nisi obratio lekaru od samog pocetka ne mogu ti reci sta sada da primenjujes od terapija, trebalo je takvu povredu leciti od prvog dana, najcesce se degenerativne promene u kasnijem zivotnom dobu javljaju bas an oim mestima gde su se nekada desavale traume koje nisu lecene.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
(No subject)
jel moze neko da mi kaze kako da "izlecim" ovo pucketanje
- tamaraft
- Stalni član
Tako shto cesh nositi imobilizacije koje si dobio kao terapiju od svog doktora, tako shto cesh mirovati a ne skakati kao pre na treningu i imati strpljenja da se deo tvog tela oporavi i sraste.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
(No subject)
hvala...a da li moze neko da mi pokaze sliku kako da vezem zavoj posto ja mislim da ga nestavljam dobro
?

- tamaraft
- Stalni član
http://www.youtube.com/watch?v=HcfYYKglxrc
http://www.youtube.com/watch?v=7wCQJT0b ... re=related
i josh jedan, sportska bandaza sa uzim zavojem
http://www.youtube.com/watch?v=L5RsAw0W ... re=related
S tim da vodish rachuna o tome koliko cesh zatezati zavoj,posebno ako je u pitanju elastichni zavoj, to se uvezbava tako da nemoj da brinesh sto necesh uspeti iz prvih par puta.
http://www.youtube.com/watch?v=7wCQJT0b ... re=related
i josh jedan, sportska bandaza sa uzim zavojem
http://www.youtube.com/watch?v=L5RsAw0W ... re=related
S tim da vodish rachuna o tome koliko cesh zatezati zavoj,posebno ako je u pitanju elastichni zavoj, to se uvezbava tako da nemoj da brinesh sto necesh uspeti iz prvih par puta.
(No subject)
hvala puno...i da li ja mogu da treniram i ako me malo bolucka kada napravim jedan odredjen pokret?posto ne treniram vec 3,4 nedelje..
Flipper
pretpostavljam da treniras kosarku... najcesca povreda na basketu je skocni zglob...
i kad se to desi ukoliko nije prelom,lecenje se najbolje vrsi prostim bandaziranjem i sinedol ili drugim gelovima za te vrste povreda...naravno mirovanje,nekada je i potrebna longeta ukolikosi ga bas nagario ali ukolikoti se cesto to desava a videces desavace ti se... onda samo bandaziranje zgkoba osmicom...
kako tospreciti... e sad jbg mnogi bandaziraju zglob kad god igraju tekmu ali to ti nije neko resenje jer time slabis ligamente i ako zapikas recimobasket saortacima bez bandaza vrlo verovatno ukoliko dodje do nekog nepravilnog kontakta ces imati ponovo problema....
probaj sa dubokim patikama koje imaju dodatno zatezanje na cicak,one su malo tvrdje ali uz jachu charapu ne bi trebalo da imas problema... converse ili nikeima lep[e te nove modele citava ta linija posle shock -a je extra ... inace to pucketanje ti najverovatnije nikada nece u potpunosti proci... veruj mi iz licnog iskustva ti govorim....ali vremenom ces zaboraviti da postoji...
pretpostavljam da treniras kosarku... najcesca povreda na basketu je skocni zglob...
i kad se to desi ukoliko nije prelom,lecenje se najbolje vrsi prostim bandaziranjem i sinedol ili drugim gelovima za te vrste povreda...naravno mirovanje,nekada je i potrebna longeta ukolikosi ga bas nagario ali ukolikoti se cesto to desava a videces desavace ti se... onda samo bandaziranje zgkoba osmicom...
kako tospreciti... e sad jbg mnogi bandaziraju zglob kad god igraju tekmu ali to ti nije neko resenje jer time slabis ligamente i ako zapikas recimobasket saortacima bez bandaza vrlo verovatno ukoliko dodje do nekog nepravilnog kontakta ces imati ponovo problema....
probaj sa dubokim patikama koje imaju dodatno zatezanje na cicak,one su malo tvrdje ali uz jachu charapu ne bi trebalo da imas problema... converse ili nikeima lep[e te nove modele citava ta linija posle shock -a je extra ... inace to pucketanje ti najverovatnije nikada nece u potpunosti proci... veruj mi iz licnog iskustva ti govorim....ali vremenom ces zaboraviti da postoji...