Povreda "rectus femoris"

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Fasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2013 2:12 am

Povreda "rectus femoris"

Post od Fasic »

Do povrede je doslo u septembru(2012), prilikom suta lopte(usled ne zagrejanog misica)...nisam se odmah javio doktoru :( , niti sam odmah stavio led misleci da nije nista opasno, nastavio sam narednih dana da igram fudbal i stvar se pogorsala...od tad je proslo 5 meseci(zbog loseg vremena uglavnom sam vreme provodio na racunaru), znaci potpuno bez ikakvih fizickih aktivnosti. Ali evo pre neki dan sam opet igra fudbal, u pocetku sve je bilo ok, ali nakon par jacih suteva noga me je opet zabolela...da li mi neko moze pomoci, iskustva, sta raditi, kako... hvala u napred...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povreda "rectus femoris"

Post od aa_aca »

Верујем да си схватио да мораш да се загрејеш и истежеш пре спорта.

Моја препорука је да набавиш један јак магнет и учврстиш га поред проблематичног места. Стално магнетно поље ће помоћи да се ткиво регенерише.
Fasic
Novi član
Novi član

Post od Fasic »

@aa_aca ovo za zagrevanje mozes misliti :D, sad ni iz kreveta ne utajem bez zagrevanja...
ovo za magnet cu probati, hvala na ideji...
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Fasic napisao:Do povrede je doslo u septembru(2012), prilikom suta lopte(usled ne zagrejanog misica)...nisam se odmah javio doktoru :( , niti sam odmah stavio led misleci da nije nista opasno, nastavio sam narednih dana da igram fudbal i stvar se pogorsala...od tad je proslo 5 meseci(zbog loseg vremena uglavnom sam vreme provodio na racunaru), znaci potpuno bez ikakvih fizickih aktivnosti. Ali evo pre neki dan sam opet igra fudbal, u pocetku sve je bilo ok, ali nakon par jacih suteva noga me je opet zabolela...da li mi neko moze pomoci, iskustva, sta raditi, kako... hvala u napred...

U obilju nejasnih postova izbili ste na prvo mesto :D

Ko je konstatovao dijagnozu,da li je odradjena neka rehabilitacija,da li je rectus atrofirao,da li ima bolova u miru,da li nogu morate da drzite u odredjenom polozaju kad ste za racunarom..... i puno jos detalja tu fali.
Pa,ako vas ne mrzi da kuckate i zelite odgovor,navalite :) :) :)

Novi član

Post od Fasic »

@terapeut konstantovao je google :D...
BTW. bez sale, nisam isao kod dr. jer sam mislio da nije strasno(ozbiljno), bol se desava pri sutiranju lopte...znaci u stanju mirovanja nema nikakvih problema, u pitanju je bol pri "ispravljanju-istazanju" noge pod opterecenjem...nije atrofirao, povreda nema nikakve veze sa racunarom!
Uglavnom mene brine zasto posle nekih 5 meseci(totalnog mirovanja) povreda nije "samo-sanirana"...

Znaci do bola dolazi samo pri opterecenju napomenutog misica...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Fasic napisao:@aa_aca ovo za zagrevanje mozes misliti :D, sad ni iz kreveta ne utajem bez zagrevanja.....
:lol: :lol: :lol: Та ти је добра. Тако сам почео и ја - загревам врат. :D
Fasic
Novi član
Novi član

Post od Fasic »

@aa_aca prvo trepavice :P 8)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не, не. Боље је почети са косом. :D
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

@Fasic pa dr Google je cudo :D :D :D

Mada dr Google-a postujem do imbecilnosti ipak mislim da bi ovo trebalo da pogleda neko strucan jer 5 meseci je sasvim dovoljan period za spontani oporavak manjih mekotkivnih trauma.S obzirom da niste u punoj formi tj da se pojavljuje bol ,odlazak kod fizijatra,ortopeda ili fizioterapeuta(privatno u drzavnoj ustanovi fizio ne moze da vas pregleda) je po mom misljenju sasvim opravdana akcija.
Fasic
Novi član
Novi član

Post od Fasic »

@terapeut "privatno u drzavnoj ustanovi fizio ne moze da vas pregleda" nisam bas shvatio, ali svakako ako ne prodje za par meseci otici cu do lekara...do tad radim neke preporucene vezbe...
Odgovori