Povreda ramena ...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Spinossa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2014 8:20 pm

Povreda ramena ...

Post od Spinossa »

E ovoako,postovani.Prije mozda pola godine povrijedio sam rame na basketu. Zapravo,bila je borba pod kosem i u jednom momentu smo ja i protivnik ukrstili ruke,i protivnik je krenuo iznenada u stranu i rame me je pocelo boljeti, U trenutku sam mislio da se rame pomjerilo,medjutim to se ispostavilo samo kao istegnucjem Mislio sam nista ozbiljno. Nakon par dana otisao sam ortopedu i on je rekao da mirujem i da mazem fastum gel.Nije bilo otoka. Nakon desetak dana kada je on rekao da dodjem na kontrolu ja nisam stigao da odem, jer studiram. Nadao sam se rame ce prestati da boli. Naravno nisam mogao mirovati stalno. Nisam nesto previse igrao. Bol u mirnom stanju je prestao nakon nesto manje od mjesec dana. I od tada, rame me uopste ne boli kad mirujem ali postoji bol u naglim pokretima koji zahtjevaju malo vecu brzinu. . Bol se javlja kada radim npr. vratilo (razboj kad radim ne boli), prilikom servisa u odbojci ili suta za tri poena u basketu.Takodje bol se javlja kad istezem to rame. Fiziotarapeut mi je rekla da je u pitanju povreda prednjeg ramena i da je tacka bola duboko. Ja sam danas nakon mozda pola godine opet otisao da vidim zasto me jos rame isto boli prilikom brzih i jacih pokreta. Ortoped mi je pripisao fizikalnu sa strujom ili tako nestoi rekao da opet dodjem kad to zavrsim. A drugarica fiziotarapeut mi je rekla da mi fizikalna vjerovatno nece nista pomoci jer je rame u hronicnoj fazi. E pa sad, ako ima neko neki savjet,sta da radim. Da li ce mi se rame ikad vratiti u normalno stanje i da li postje sanse da bude bolje od fizikalne terapije. Svaki savjet cu rado uvaziti. Hvala puno. (nisam strucan sto se tice medicine pa opsrotite ako sam se smijesno ili neadekvatno izrazio) :)
Odgovori