Povreda, podlaktica

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
milivojevic007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 25, 2013 2:22 pm

Povreda, podlaktica

Post od milivojevic007 »

Pozdrav svima, novi sam clan i ovo mi je prvi post.Ne znam da li je tema za ovaj deo foruma al neka bude. Pre desetak dana sam na staklo posekao desnu podlakticu (donji deo), presekao sam artetiju, nisam imao puls kod sake i morali su odmah da operisu to... znaci usivena mi je arterija i taj misic ili koza koja se nalazi na donjoj str podlaktice. Ruka je bila u longeti par dana da to ne bih pokidao, normalno mogu sada da mrdam prste i sve sa sakom je ok, ali problem je to sto mi je deo iznad rane utrnuo, znaci ne cela ruka, saka ili prsti nego samo petnaestak cm iznad rane, i tako mi je vec 3-4 dana.. Da li je to normalno jer je misic taj usivan? Nestrpljivo cekam vase odgovore, hvala unapred...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povreda, podlaktica

Post od aa_aca »

Да ниси пресекао неке нерве?
milivojevic007
Novi član
Novi član

Post od milivojevic007 »

Evo sta je dijagnoza: vulnus scissum reg antebrachii I.dex sectio a radialis I.dex pa sad ja nzm sta to znaci, meni je receno da je arterija presecena... Da li je to lose sto mi taj deo trne ili sta to znaci???
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не знам ни ја шта значи. :lol:

Колико је дубока посекотина?
milivojevic007
Novi član
Novi član

Post od milivojevic007 »

Pa ne znnam tacno, doslo je do arterije i nju je preseklo, mislim da je dotle stiglo...
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

vulnus scissum reg antebrachii I.dex sectio a radialis I.dex

Pored arterije radialis sasvim je moguce da ste povredili i nervus radialis pa zbog toga imate simptome koje ste opisali.S obzirom da pokrete u saci imate predpostavljam da je povredjen samo manji deo koji ce se mozda ,uz pravilan tok rehabilitacije oporaviti bez vecih problema.
milivojevic007
Novi član
Novi član

Post od milivojevic007 »

Hvala na odgovoru, nadam se da je tako :D
milivojevic007
Novi član
Novi član

Post od milivojevic007 »

Pozdrav ljudi, evo posle duzeg vremena, mislio sam da napisem nesto-napredak neki ili sl. Sledece nedelje idem na neku "glavnu" kontrolu, kada ce mi uraditi duple neki i onda cu vam vise reci. Da odgovorim na svoje prvobito pitanje-da li je normalno da "nemam" osecaj od dela povrede pa nadole- mislim da je normalno, jer se osecaj polako vraca, i dr je rekao da je to tako, i svremenom mi se osecaj sve vise vraca, istina da mi je taj deo ruke puno osetljiviji ali mislim da je to normalno. Eto toliko sam hteo da kazem, mozda nekom i bude od pomoci :)
Odgovori