Posle jednog ''klizanja'' oteklo mi je koleno i nisam mogla da savijem nogu vise nego do 90 stepeni. Po preporuci ortopeda uradjen mi je snimak MR na kome pise:
Kostane strukture levog kolena su ocuvanog korteksa i normalnih SI kostane srzi. Hrskavice su ocuvane, nema proliferacije sinovije.
Vidljiva je manja kolicina intraartikularnog izliva, dominantno u lateralnom recesusu patele.
Tetiva muskulusa kvadricepsa i ligament patele su ocuvani.
Obe kolateralne i obe ukrstene veze su ocuvane, sa minimalnom intrasupstancijalnom degeneracijom u visini distalnog pripoja LCA.
Zadnj rog lateralnog meniskusa je sa horizontalnim rascepom bez dislokacije fragmenata, promene gradusa II.
Medijalni meniskus je sa horizontalnim rascepom zadnjeg roga bez dislokacije fragmenata i degenerativnim promenama gradusa II u prednjem rogu.
Sta u ovoj situaciji moze da se ucini i da li cu trajno imati problem sa ovim kolenom? Imam 53 godine i do sada nisam imala problema sa zglobovima
Povreda meniskusa
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
S obzirom da nema pomaka, a kako je tendencija da se meniskusi cuvaju, mislim da je do Vas da stedite i cuvate to koleno koliko god mozete. Redukcija telesne tezine je obavezna.
Eventualno moze da se uradi artroskopija kolena, kako bi se jasno videlo koliko su ti meniskusi osteceni, i eventualno da se uradi neka sitna intervencija reparacije. Ako to ne uspe, meniskusi se uvek mogu izvaditi, ali onda koleno brze propada.
Eventualno moze da se uradi artroskopija kolena, kako bi se jasno videlo koliko su ti meniskusi osteceni, i eventualno da se uradi neka sitna intervencija reparacije. Ako to ne uspe, meniskusi se uvek mogu izvaditi, ali onda koleno brze propada.
Sve najbolje.