POVREDA MEDIJALNOG MENISKUSA I HRSKAVICE MOLIM MIŠLJENJE

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
nataša18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 20, 2012 11:50 am

POVREDA MEDIJALNOG MENISKUSA I HRSKAVICE MOLIM MIŠLJENJE

Post od nataša18 »

URADILA SAM MAGNETNU REZONANCU I ZAKLJUČAK JE : DISKRETAN KOSI RASCEP ZADNJEG ROGA MEDIJALNOG MENISKUSA,HONDROMALACIJA GR I OBA TIBIJALNA PLATOA IZRAŽENIJE LATERALNOG KAO I MEDIJALNOG FASETA PATELE,REKONVERZIJA CRVENE KOSNE SRŽI DIJAFIZE FEMURA.
Moj ortoped me dalje uputio fizijatru i imam terapije sa laserima i strujom.Molim mišljenje koliko to može da pomogne i koliko traje oporavak, jer me jako boli i nemam potpuni oslonac na nogu ponekad nikakav oslonac i nemogu da napravim ni korak.Hvala.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: POVREDA MEDIJALNOG MENISKUSA I HRSKAVICE MOLIM MIŠLJENJE

Post od terapeut »

Laser i ostali fizikalni agensi ne mogu da pomognu,oni su samo uvod KTH tretman koji mora biti koncipiran tako da
1.skine otok ako je prisutan(limfna drenaza,kinesiotaping,mobilizacija mekog tkiva)
2.mobilizacija zgloba ukoliko postoji restrikcija pokreta(Mulligan,Cyriax,Maitland..)
3.vezbe stabilizacije zgloba (u zatvorenom kinetickom lancu)
4.vezbe propriocepcije i korekcije hoda

Srecno.
Odgovori