POvreda koljena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Oposum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 11:54 am

POvreda koljena

Post od Oposum »

MOže li neko da mi protumači nalaz MR, ranija povreda koljena, rađena artroskopija, terapije nakon toga nekih 8-9 mjeseci, međutim i dalje oticanje, bolovi u predjelu čašice, bolnost i oticanje kod bavljenja bilo kakvim fizičkim aktivnostima,( inače aktivno sam trenirala rukomet), i jutros mi je stigao nalaz nove MR koji glasi ovako : Zaključak: nema grubljih patoloških promjena
1.intaktan menisko-ligamentarni aparat
2.diskretna gradus I/II hondromalacija patele
3.blaga sinovijalna reakcija lokalizovana u regiji pf zglobu/suprapatelarnom recesusu;diskretne reaktivne promjene u hoffinom jastučetu.sasvim diskretna niskogradusna hondromalacija i na dijelu trohlee femura, bez profilisanih fokalnih hondralnih defekata.

Znaci sasvim diskretnog difuznog hondralnog istanjenja u medijalnom FT kompartmentu.

Hvala unaprijed :)
Odgovori