povreda kolenog i skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
sdanielas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 20, 2013 9:40 am

povreda kolenog i skocnog zgloba

Post od sdanielas »

Pre 3 nedelje povredio sam koleni i skopcni zglob prilikom pada sa visine od .nema prelom samo mi je postavljena dijagnoza lezije zglobova . noga mi je bila imobilisana gipsom.posle skidanuja gipsa otok ne splasnjava .moxe li neki savet
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: povreda kolenog i skocnog zgloba

Post od RehabFizio »

sdanielas,

Česta je pojava da nakon lezije skočnog zgloba, bilo da je u pitanju distorzija (uganuće), distenzija (istegnuće) ili fraktura (prelom) ostaju trajne posledice u vidu otoka i povremenih bolova na mestu povrede. Različiti faktori mogu uticati na to: oštećenje hrskavice kostiju u skočnom zglobu, zadebljanje vezivnog tkiva u okolini zgloba, nepravilnog srastanja koštanih fragmenata, dislokacija kostiju u zglobu itd.
Na sreću, ukoliko ne postoji deformitet na kostima nakon preloma, otok i bol se može lako otkloniti manuelnom terapijom kakva se primenjuje u hiropraktici. Tretman je potpuno bezbolan, a efekto trajni.

Više informacija možete naći na blogu:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com/

Pozdrav!
Odgovori