Povreda kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
stevica55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 18, 2013 7:03 pm

Povreda kolena

Post od stevica55 »

Iskocila mi je casica na desnom kolenu pre malo vise od dve nedelje i naravno bio sam kod ortopeda koji mi je skinuo longetu i poslao me kuci bez stavljanja gipsa i bilo cega drugog. Sa nogom je sve ok u sustini, ne boli kad se oslonim na nju, misici su se malo opustili ali to je za ocekivati posle 2 nedelje longete, znaci nista specijalno osim sto mi je nateceno koleno. Prvu kontrolu kod ortopeda su mi izvadili 100 ml te vode a drugi dan sam otisao kod drugog ortopeda i on mi je izvadio oko 60 ml vode i rekao mi je da mirujem nedelju dana pa da opet dodjem na kontrolu. E sad ono sto mene zanima je da li ja moram po ceo dan da lezim sa dignutom nogom na gore, da li smem da sednem tj da li ce mi zbog sedenja noga jos vise oticati ili ce samo usporiti proces lecenja i nestajanja otoka??? Takodje neki kazu da treba malo da promrdam misice i da savijam nogu i da ce otok nestati a neki kazu da svedem kretanje na minimum i da samo lezim. Inace pijem i Chymoral 3 puta na dan po 2 tablete i koristim onaj gel Lioton 1000 2-3 puta na dan i stavljam obloge isto tako. Mirujem i lezim po ceo dan, evo ovo je treci dan vec i ne vidim neke velike promene kod kolena, nije bas onako kako je bilo pre nego sto mi je iglom izvadio vodu ali nije bas ni slicno onom drugom kolenu. Mene zanima vase misljenje o tom sedenju sto sam napomenuo i ako mogu da sedim koliko dugo mogu? Hvala u napred i izvinjavam se zbog dugackog post-a.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povreda kolena

Post od aa_aca »

Немој да седиш. Није ти то игрица па да прође за три дана. Чувај своја колена.

Ја бих још набавио један јак магнет и причврстио га за колено и тако носио по цео дан јер стално магнетно поље много убрзава регенерацију ткива.
physio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 04, 2009 11:50 am

Re: Povreda kolena

Post od physio »

Ja bih ti preporucio umereno kretanje sto podrazumeva kretanje u kracim relacijama. Izbegavati dugo stajanje pogotovu sada kada su spoljne temperature visoke. Pored toga potrebno je da radis vezbe za jacanje natkolene muskulature. Takodje bih ti preporucio Ahilo gel koji se iz iskustva mojih pacijenata fenomenalno pokazao kod svih bolnih stanja u zglobovima i misicima i kod smanjenja otoka. Detaljnije o ovom gelu mozes pogledati na njihovom istoimenom sajtu www.ahilogel.com
Odgovori