POVREDA KOLENA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
cobanovic cobi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2013 11:13 am

POVREDA KOLENA

Post od cobanovic cobi »

pozdrav! imam problem sa desnim kolenom,t.j boli me sa spoljasne strane kolena,a ponekad bol i seta(osetim bol i za kolena) Hteo bi da naglasim da koleno nisam uvrnuo niti je bilo otoka!vec na jednoj utakmici sam osetio malu bol u kolenu ,utakmicu sam zavrsio bez problema,medjutim bolovi su tek sutradan poceli.otisao sam kod dok. i isao na rengen ( snimak je bio uredu )terapiju sam imao i posle desetak dana vec je bilo bolje i odigrao jos pet utakmica koliko je bilo do kraja prvenstva! medjutim igram mali fudbal i pri jednom startu dai zbijem loptu i,istezem tu nogu i opet taj bol se pojavljuje,pauziram mesec dana, i malo mi je bilo bolje,mogao sam da cucnem,tricim osetio sam malu bol,ali se moglo izdrzati.napominjem da tih dana nisam isao kod doktora. I kad su mi pocele pripreme vec na prvom treningu pri skipu sam osetio bol izdrzao sam trening ali me sad boli vec dva tri dana.MOLIM VAS ZA SAVET I POMOC!!1
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: POVREDA KOLENA

Post od aa_aca »

Ево, већ по ко зна који пут на форуму: магнет!

Набави један већи јак неодијумски магнет и прикачи за колено у близину бола. Није поента што ће се болови смањити и нестати, него ће стално магнетно поље убрзати регенерацију повређеног ткива. Мислим да би ти био добар магнет облика диска пречника 20mm и дебљине 5mm. Погледај мало по мом сајту шта сам писао о томе.

Да напоменем, мораш да га носиш цео дан, свакодневно.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Javite se lekaru opste prakse, pa fižijatru pa kod fižioterapeuta!

Povreda koju imate mora da se izlechi kako treba a ne da se samo zaleci i onda da se povreda ponavlja!

Ili privatno nadjite terapeuta koji ce raditi sa vama!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ljanmii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2013 7:18 pm

Post od ljanmii »

Pozdrav! Imam slican problem kao ti. Pri jednom naglom pokretu na malom fudbalu osetio sam kao da mi je nesto kvrcnulo u kolenu. Zabolelo me je,ali sam mogao da nastavim da igram do kraja. Nakon toga sam osecao bol na dodir u predelu ispod casice(polu-levo) i nije bilo otoka.Mirovao sam par dana i bol je prosla. Proslo je dvadesetak dana i sada osecam bol pri nekim naglim pokretima ali bol osecam sa zadnje strane iznad kolena i sa bocne unutrasnje strane kolena. Nije to jak bol,ali se plasim da pocnem da treniram da se nesto ne iskomplikuje. Sta mislite da je resenje i da li mislite da se radi o nekoj ozbiljnijoj povredi?
Unapred hvala na odgovoru :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Код колена никаква повреда није безазлена.
cobanovic cobi
Novi član
Novi član

Post od cobanovic cobi »

prijatelju,ja sam isao kod dok. Milankova na pregled i on mi je rekao da sam verovatno povredio spoljasnji meniskus ili sumnja na hrskavicu isao sam na mag. rezonancu i danas dobijam nalaze!medjutim radio sam vezbe i isao na terapije i sad mi je mnogo bolje ,treniram skoro sto posto

ne bi da te savetujem nesto,vec naj bolje da odes kod nekog ali proverenog doktora pa ce ti on reci sta je u pitanju
cobanovic cobi
Novi član
Novi član

Post od cobanovic cobi »

gde se mogu nabaviti ti magneti? i kolika im je cena?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

cobanovic cobi napisao:gde se mogu nabaviti ti magneti? i kolika im je cena?
Зависи где живиш. Имаш на мом сајту (адреса и у профилу) под Линкови, Здравље, два линка према две фирме које производе и продају магнете. Цена неодијумског никлованог магнета облика диска пречника 20mm и дебљине 5mm је око 2 евра. Свугде у свету их је лако наћи, само је код нас проблем. :x
cobanovic cobi
Novi član
Novi član

Post od cobanovic cobi »

ja sam koristio takav slican ali je iz dva dela,ustvari dobio sam ga na probu i taj covek mi trazi 35eura.poz i hvala.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма шта 35 евра!!! То је вероватно она фора са накитом - у облику срца. Није ни довољно јак.

Магнет не може да се проба. Мора да се носи по цео дан. Код неких проблема има ефекта после пет до десет дана, а код неких тек кроз неколико месеци.
Odgovori