povreda kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
vesna-62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 9:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

povreda kolena

Post od vesna-62 »

Moj sin je povredio je koleno na basketu i uradili su mu rentgen snimak. Dg.je bila elevacija i stavili su mu longetu. Nakon dva dana oseca puls u kolenu. Otisli smo kod lekara i reko je da je to normalno da stavljamo samo obloge od rakije i vode. Mozete li mi reci nesto detaljnije.Dali je normalno da oseca puls u kolenu(bolove nema zasad).
Majka
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da niste dobro prepisali nalaz. Elevacija oznacava odizanje, ili odvajanje, necega od podloge tako da to tesko da moze sda bude dijagnoza.
Sto se tice osecaja pulsa u kolenu, to nije bas uobicajena pojava, ali moguce je da on sada mnogo vise paznje obraca na koleno, pa sada primecuje i ono na sta inace ne bi obracao paznju. U svakom slucaju, ako ga je lekar pogledao, to je svakako vise nego sto mi ovako preko neta mozemo da uradimo. Ako nema bolova i ako se otok polako smanjuje, a obloge stavljate kako je receno, mislim da nema razloga za brigu.
Odgovori