povreda kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
takilaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 14, 2008 3:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

povreda kolena

Post od takilaki »

POMOZITE MI MOLIM VAS.IMAM 50 GODINA.PRE 16 GOD. IMALA SAM POVREDU KOLENA.SAD SE TA POVREDA PONOVO AKTIVIRALA.MOJ NALAZ GLASI :"U ZADNJA DVA MESECA IMALA VISE LUKSACIJA CASICE.
SADA KLINICKI:VALGUS DEFORMITET ODA KOLENA.POKRETI U LEVOM KOLENU PUNI.KOLENO BEZ IZLIVA I OTOKA.CUJNE BREPITACIJE UZ BOLAN P/F KONTAKT.ZNACI LUKSABILNOSTI PATELE.
RTG:ZNACI POCETNE ARTROZE LEVOG KOLENA SA UZNAPREDOVALOM HONDROMALACIJOM PATELE.
DG. LUXATIO TRAUMATICA RECIDIVANS PATELLAE SIN.
GONARTHROSIS SIN. CHONDROMALATIO PATELLE SIN.
TH. INDIKOVANA JE ARTROSKOPIJA I ARTROSKOPSKI DEBRIDMAN LEVOG KOLENA A DALJA TERAPIJA HIJALOPROTEKTORIMA.

DANAS SAM BILA KOD FIZIJATRA I ON KAZE DA NI ZA ZIVU GLAVU NE RADIM ARTROSKOPIJU, PRE NEGO STO ISCRPIM SVE DRUGE MOGUCNOSTI, ODNOSNO FIZIKALNU TERAPIJU, BANJU... NE ZAM STA DA RADIM.TOTALNO SU ME ZBUNILI. NE BOJIM SE ARTROSKOPIJE, ALI SE BOJIM DUZINE IVRSTE OPORAVKA NAKON INTERVENCIJE. STA DA RADIM?
happy
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ukoliko je casica vise puta iskakala iz lezista u poslednja dva meseca, pa je usled toga doslo do ostecenja hrskavice, mislim da su male sanse da se stanje resi bez operacije.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Pozdrav,
mali mi je 17 godina i operisao je koleno prije nedelju dana.Posle operacije je dobio ugrusak u nozi i hvala Dragom Bogu nestao je pomocu inekcija koje je primao u stomak.Njemu nije radena artroskopija nego stari nacin operacije,gde su ga usili zeljeznim kopcama.Jos uvek je u bolovima,negu ne moze pomerati 6 nedelja,samo jedno cu ti reci da smo znali nikada ne bi dozvolili da se podvrgne operaciji.
Ako se odlucis budi spremna da trpis uzasne bolove!
Moj ti je savet da cujes misljenje 2-3 lekara pa da onda odlucis i ako odlucis sretno ti bilio.
takilaki
Novi član
Novi član

povreda kolena

Post od takilaki »

HVALA VAM PUNO.FIZIJATAR MI JE SAVETOVAO DA PRVO URADIM KOMPLETNU FIZIKALNU TERAPIJU, PA ONDA DA VIDIM KAKVO JE STANJE.KOD KUCE IMAM SVEKRVU OD 84 GOD, MAMU OD 75, CERKU OD 11 I SVE DONEKLE ZAVISE OD MENE,PA SE BOJIM DUZINE I VRSTE OPORAVKA.SACEKACU. HVALA !
happy
takilaki
Novi član
Novi član

Post od takilaki »

VASEM SINU ZELIM STO BRZI OPORAVAK, PUNO SRECE U ZIVOTU I PUNO, PUNO LEPIH DEVOJAKA. :P :lol: :o
happy
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Puno,puno ti hvala!
Drago mi je pa si za sada odustala,ko zna kozda ce ti fizio pomoci!
Javi mi se da znam kako si posle fizio.
Zelim ti svu srecu ovoga sveta i tvojoj familiji :P :P :P
Veliki pozdrav iz daleka :wink: :lol:
Odgovori