Povreda kolena, molim za mišljenje, preporuku

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
junior
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 09, 2005 9:09 am

Povreda kolena, molim za mišljenje, preporuku

Post od junior »

Zbog bola u desnom kolenu, godinama posećujem razne ortopede u zemlji i inostranstvu, primam razne terapije. Bol nije konstantan, već se javlja nakon dužeg opterećenja (šetnja, stepenice, itd.). 16 godina sam igrao folklor, ali su me totalno upropastili u vojsci.
Uglavnom, na više mesta sam dobio sličnu dijagnozu: naprslina ili drugo oštećenje hrskavice unutrašnjeg dela čašice. Dva ortopeda su preporučila laparaskopski pregled kolena, uz eventualno brušenje naprsline, ali uz napomenu da će to samo prolongirati dalje propadanje. Jedan od sportskih lekara mi je preporučio inekcije, koje eventualno mogu popraviti situaciju.
Moje pitanje je sledeće: da li mogu nastaviti igranje folklora nakon operacije ili inekcija ili neke druge terapije (i koje, kakve terapije)?Skoro ceo život sam posvetio igranju (amaterski, ali na profesionalnom nivou), puno bi mi značilo, ako bih mogao bar podučavati.
Unapred se zahvaljujem na savetima.
Odgovori