povreda kolena, gde se pregledati, savet, pomoc....

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
predrag lazic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 9:14 pm

povreda kolena, gde se pregledati, savet, pomoc....

Post od predrag lazic »

pre svega pozdrav svim clanovima foruma...

povredio (uvrnuo) sam koleno pri padu na skijanju pre jedno 7-8 godina. obzirom da se nisam nesto previse bavio sportom poslednjih godina, posledice ove povrede, bol, sam osecao samo pri penjanju uz stepenice i na skijanju kad se svom tezinom oslonim na levu nogu. posle zagrevanja kolena bol je prestajao tako da sam poslednjih par godina uspevao nesmetano da skijam, kao i povremeno da se bavim sportom. ove godine stanje se pogorsalo, pa ni zagrevanje kolena nije pomagalo da bol prestane. ne osecam nikakav bol na dodir/pritisak i koleno mogu nesmetano da savijam. Bol se javlja samo kad se oslonim na levu nogu a koleno savijam, npr. pri pokusaju cucnja na levoj nozi kao i pri penjanju uz stepenice kad zakoracim levom nogom, i tad pored bola osetim da mi koleno klecne (otkaze na trenutak).
nikakvih vidljiv deformacija (otok i sl) nemam na kolenu, niti sam imao pri spomenutom padu pre 7-8god.

obzirom da sam poslom vezan za Beograd, a nisam iz Beograda, tj. knjizica mi se ne vodi na beograd, zamolio bih za preporuku neke privatne klinike gde bih mogao da pregledam koleno, ili jos bolje nacin, ako postoji, da se bez uputa i knjizice koja se ne vodi na Beograd pregledam na Banjici.
takodje bih bio zahvalan ako bi neko mogao neku dijagnozicu da postavi na osnovu iznesenih problema.

Hvala.
Odgovori