Uradio sam magnetnu rezonancu i dobio rezultat{dijagnozu} pa bih vas zamolio da mi kazete kakva je povreda u pitanju,da li je nesto opasno,da li cu imati nekih posledica u daljem razvoju i ostale savete i odgovore..
Inace ja sam se bavio "bodybildingom" radio sam razne vezbe i dizao sam tegove...
REZULTAT KOJI SAM DOBIO GLASI:
MR PREGLED LS DELA KICME
-Uradjena je T1W/T2W/TIR sagitalna i T1W/T2W FS koronalna tomografija lumbosakralnog segmenta kicmenog stuba od sakruma do Th11 kao i T2W/PDW transverzalna tomografija u visini Th11-12,L4-5 i L5-S1 intervertebralnih (iv.) diskova.
-Lumbalna lordoza je ispravljena.Nema znakova infiltracije kicmenih prsljenova snimljenog segmenta.Spinalni kanal je suzen (sagitalno do 13mm u L3 nivou).Conus medullaris nalazi se u visini Th12 prsljena.U duralnoj vreci i kicmenoj mozdini ne vide se patoloske promene.
-Na Th11-12 nivou prikazuje se smanjena visina i pocetno degenerisan iv. disk.Prikazuje se stara kompresivna fraktura anteriornog aspekta i leve polovine donje pokrovne ploce Th11 koprusa.Vidljivi rubni osteofiti Th11 i 12 korpusa. Iv. forameni slobodni.
-Prikazuje se fraktura oba L4 interartikularna nastavka,uz edem oba zglobna nastavka i okolnih mekih tkiva sa desne strane.Posledicno postoji blaga anterolisteza I stepena L4 korpusa.Na L4-5 i L5-S1 nivou iv. forameni ekstraneuralno suzeni.
-Na snimljenim nivoima ne vide se druge patoloske promene intervertebralnih diskova; osim navedenog nema stenoze iv.foramena.Ne prikazuje se kontakt ili kompresija lumbalnih radiksa.
ZAKLJUCAK: Suzen spinalni kanal.Stara fraktura donje pokrovne ploce Th11 korpusa.Fraktura oba L4 interartikularna nastavka sa posledicnom anterolistezom I stepena L4 korpusa.Suzenje L4-5 i L5-S1 iv. foramena.
Hvala vam unapred