Povreda desnog koljena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
kreativac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2012 11:58 pm

Povreda desnog koljena

Post od kreativac »

Pozdrav svima

Imam 21 godinu i prije dva dana sam povrijedio desno koljeno, nosio sam malo teži teret u desnoj ruci, nezgodno sam stao i podkoljenica mi je otišla većim dijelom u desnu stranu, osjetio sam snažan bol i osjećaj kao da mi se neke dvije žile u nozi pomjeriše u stranu i ponovo vratiše u svoj položaj.Koljeno je odmah nateklo i odmah sam na njega počeo stavljati veće količine leda.To je trajalo možda 2:30 sata i odlučio sam da odem u bolnicu, ljekar me je pregledao i noga mi je cijelom dužinom stavljena u gips.Rekao je da dođem za dva dana da mi ponovo pogleda koljeno i ustanovio je da imam krvi koju treba ispumpati, to je urađeno i poslije toga moji bolovi su gotovo ne primjetni.Ljekar je komentarisao da imam malo veću količinu krvi i da je to znak da je sigurno nešto pokidano ali će se kasnije ustanoviti šta tačno.Ponovo mi je stavljen gips i zakazana kontrola za 3 sedmice. Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja, kako bih se trebao ponašati u ovom periodu i koliko dugo bih mogao da traje oporavak?

Tekst izvještaja dobijen nakon prvog pregleda:

Povreda desnog koljena prilikom pokreta valgusa.
Sada bolnost sa medijalne strane čašice i medijalnog kompartmana koljena.
Inspekcijom manji otok bez podliva.
alptorna bolnost medijaknog kompartmana koljena.
Rtg nema.
Dg: Distorsio genus dex.
Th: tutor šina.Andol tabl. Mirovanje. Hod uz pomagalo.

Tekst izvještaja nakon pregleda za 2 dana:

Kontrola:

balotman pozitivan.

Dg: Distorsio genus dex.
haemarthros genus dex.

Th: punkcija - krv. Mirovanje. Tutir šina.
Andol tabl.

Kontrola za 3 sedmice.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Povreda desnog koljena

Post od aa_aca »

Само да ти напоменем да је колено изузетно компликован део тела. Добро проучи ситуацију и ништа олако не ради. Ваома си млад и још много деценија то колено треба да ти служи. Памет у главу!
Odgovori