povecana sedimentacija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
tam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 10:24 pm

povecana sedimentacija

Post od tam »

nosim ilizarov na butnoj kosti vec sest meseci do sada nisam imao nikakve probleme medjutim sada mi se upalila odnosno pocrvenela jedna zica i strasno me boli dali to moze da bude razlog povecane sedimentacije koja iznosi 23 hvala unapred
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Da moze, medjutim treba jos uraditi nalaz CRP (C-reaktivni protein) jednog od vaznih markera upale i eventualno RTG snimak da se vidi da li se upala prenela na kost. Javite se svom lekaru, a potom i ortopedu koji Vas je operisao.
Sve najbolje.
tam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 10:24 pm

Post od tam »

sta znaci crp dali je to bris sa zice i dali bi neka infekcija bila pracena visokom temperaturom
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Cujte nema pravila, u medicini je sve moze da bude, ne mora da znachi, tako i ovo. Objasnio sam u prethodnom postu sta je CRP, i vadi se iz krvi.
Sve najbolje.
Odgovori